Dziś wymiana termostatu i zająłem się również niedawno zakupioną Aurą CD bo czytała tylko oryginalne płyty i Verbatimy CD-R. Po wyczyszczeniu soczewki lasera bez dalszej regulacji czyta wszystko nawet stare porysowane CD-RW, jak na chwilę obecną lepiej mi podchodzi niż firmowa MP3 która dotychczas użytkowałem, może dlatego że miała popielatawy panel
Wymiana paska wspomagania, naprawa tłumika, nowy kabel od cewki do kopułki. Uszczelka pod klawiaturę czeka na wymianę już kupiona
A niedawno zrobiłem: lampa przód, stacyjka, przełącznik kierunków, zamek w bagażniku, poskładałem deskę rozdzielczą.
W dniu wczorajszym wymieniono:
- tuleje tylnej belki. Jedna już była rozerwana i wyciekł olej, z drugiej poleciało podczas wyjmowania - 240 zł
- tuleje wahacza - 58 zł
- obie końcówki drążków - 93 zł
- linki hamulca ręcznego - 110 zł
- płyn hamulcowy - 41 zł
Robocizna 380 zł.
Okazało się, że gum stabilizatora i przednich tulei wahacza nie trzeba wymieniać.
ja wczoraja zajołem się mechanizmem podnoszenia przedniej szyby od kierowcy bo mi się całkowicie popsuła i moim oczom się okazało iż stary mechanizm nie jest orginalny i został założony na korbkę a obok niego wisi sobie przewodzik od szyby elektrycznej no i idz patrzyłem ceny :
topran zamiennik na korbkę 50zł
magneti marelli elektryczne 450 zł
W dniu dzisiejszym:
- wymiana klocków hamulcowych z tyłu. Stare się zapiekły i strasznie tarcza się grzała. Po wyjęciu okładziny się rozsypały.
Koszt wraz z robocizną 190 zł.