Napiszę w tym temacie pomimo radia brisa (kaseciak). Otóż mam to radyjko i powstał pewien problem. Mam nadzieję, że opisując go nie zagmatwam zbytnio. Otóż gdy wsiadam do auta i chcę włączyć radio muszę wpisać kod (kod znam więc problemu nie ma z kodem), lecz gdy wyłączę zapłon i znów załączę i chcę skorzystać z radia to znów mam safe i wpisywanie kodu. Nawet jest lepiej. Gdy mam wyjęty kluczyk to gdy włączę radio, pojawi się napis safe i potem wpisuje kod i radio zapala się na sekundę, potem wyłącza i znów po ponownym załączeniu safe i kod i tak w kółko. Denerwujące to trochę
Tak więc zajrzałem w instrukcję. Znalazłem funkcję aby wyłączyć blokowanie radia kodem. Lecz gdy wszedłem do auta zauważyłem (było już ciemno), że świeci mi się dioda w radiu taka mała czerwona (mruga jak alarm) a wcześniej tak nie było. Mimo to wyłączyłem kodowanie i teraz nie ma problemu z kodem lecz wolałbym by było jak wcześniej, czyli z załączonym kodem, ale nie w taki sposób jak w problemie. Wcześniej dioda nie migała i nie musiałem wpisywać kodów. Radiem się nie bawiłem, więc pewnie jakieś małe zwarcie albo coś w tym stylu. Zna ktoś taki problem i jak go rozwiązać? Dzięki wielkie z góry za pomoc