[1M] LPG a komputer...

Wszystko o silnikach zasilanych gazem
Awatar użytkownika
gimmesomo
Forumowicz
Auto: Toledo
Model: 1M

[1M] LPG a komputer...

Post autor: gimmesomo »

czyli wszystko z instalacja gra już tak pięknie ? :) jaki koszt i jakie wtryski ?
A
Arti Bully

[1M] LPG a komputer...

Post autor: Arti Bully »

Nie ponosiłem kosztów z powodu gwarancji, wtryski oryginalne BRC, metaliczne pomarańczowe. Pozdrawiam i życzę bezproblemowej jazdy na gazie ;-) (nie podwójnym :mrgreen: )
Awatar użytkownika
gimmesomo
Forumowicz

[1M] LPG a komputer...

Po wielu próbach kontaktu zadzwonił dzisiaj w końcu Pan z Czakramu i poinformował mnie, że w tym wypadku pójdą mi na rękę i mogą wymienić mi wtryski Zavoli na BRC pomarańczowe u mojego lokalnego gazownika za 150 zł :/
M
Misiek271
Forumowicz

j

Post autor: Misiek271 »

hm apropo przełączania na gaz przy określonej temperaturze nie ma co sie męczyć do 90 stopni na benz bo te 50-60 to jest tak optymalnie i tak chodzi oto aby wtryski popracowały samochód dostał benzynki i sie "przesmarował" i żeby membrany sie nagrzały itp.a korzystając z okazji nie katować autka na zimnym silniku!! (wiem ze wiekszość to wie ale jest to bardzo wazny temat któey nie dotyczy bogaczy:P)
A co do brc tez mam tej firmy instalacje i moge właczać kiedy chce ale standardowo przy małej temperaturce szarpie gasnie itp
b
bialy_86

[1M] LPG a komputer...

Post autor: bialy_86 »

U mnie podobny problem silnik 1.8 20V.
Jestem juz po wymianie swiec i sondy lambda. Po wymianie sondy poprawa do tego stopnia ze teraz tylko na zimnym silniku ten problem.
Na zimnym silniku po przelaczeniu na gaz po wcisnieciu gazu obroty miela w miejscu a dopiero po 1-1,5 sekundy rosna.
Bardzo uciazliwe podczas jazdy na zimnym silniku po miescie, bo podczas ruszania na skrzyżowaniu trzeba odrobine wcześniej nacisnąć gaz żeby auto weszło na obroty.
Przed wymianą sondy objaw był nawet na ciepłym silniku.
U gazownika byłem już kilka razy ale za wiele nie zrobił.
W tym tygodniu jadę na następne spotkanie. Instalacje Posiadam od końca grudnia
d
dude88pl
Forumowicz

[1M] LPG a komputer...

Post autor: dude88pl »

Heh a mi się przełącza przy 30 stopniach na gaz i nic nie szarpie, gdyby nie jaskrawa dioda która świeci na niebiesko to bym nawet nie wiedział że na gazie jadę. Nie wiem czemu tak zachwalacie te BRC skoro jak czytam wyżej są z nią problemy i nawet wtryskiwaczy na gwarancji nie chcą za darmo wymienić :-D
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
T
Tuti41
Forumowicz

[1M] LPG a komputer...

Post autor: Tuti41 »

Mój 1.8 20V AGN z instalacją BRC Sequent 24 nie ma żadnego problemu, i to od początku montażu. Wtryski pomarańczowe, instalacja założona w 2006 roku, więc trochę już na niej zrobiłem. Nie ma żadnej różnicy między jazdą na benzynie i na gazie - poza kosztami ;). Moment przełączenia mam ustawiony na 40 stopni. Zimą i latem bez problemu. Jedyne co mi padło po 5 latach to czujnik ciśnienia gazu - wymiana 250PLN. Ale chyba na siebie zarobił ;) Spalanie gazu większe od benzyny o około 1 - 1.5 litra.
Tuti.
Awatar użytkownika
gimmesomo
Forumowicz

[1M] LPG a komputer...

Uporał się ktoś z szarpaniem/dławieniem po wcisnięciu gazu na zimnym silniku zaraz po przełączeniu z PB na LPG ?
Awatar użytkownika
karolek1988
Forumowicz
Auto: -
Model: -

[1M] LPG a komputer...

Post autor: karolek1988 »

Witam wszystkich :-)

Jestem przed montażem insalacji LPG w moim Tolku i tak się zastawniam czy da się zsynchronizować instalacje lpg z kompem w aucie? Tak żeby pokazywało spalanie, średnia spalanie i długość trasy na baku gazu? Najlepszym rozwiązaniem byłoby mieć przełcznik PB/LPG :-D :-D

Robił ktoś coś takiego?
Było:
Seat Toledo 1.8 95r 90KM
Nissan 100NX 1.6 16V 95r 90KM
Ford Fiesta 1.1 swap 1.4 93r 75KM
Ford Fiesta 1.6 16V 95r 90KM
Seat Toledo 2.3 V5 99r 150KM
Jest:
Citroen C5 3.0 V6 02r 207KM
Daihatsu Cuore 1.0 99r 55KM
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

[1M] LPG a komputer...

Post autor: DzieX »

Ja kiedyś szukałem podobnych informacji. Słabo z tym.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
ODPOWIEDZ