[ALL] Jakie macie Audio w Toledo ?

Wszystko o waszym audio w samochodzie.
ODPOWIEDZ
k
kuba88w
Forumowicz
Auto: Lexus IS 200
Model: 2.0 R6

Post autor: kuba88w »

U mnie AURA CD + 8 standardowych głośników :-)
K
Kaspoll1988
Forumowicz
Auto: Seat Leon 1P
Model: 2.0 TDI

Post autor: Kaspoll1988 »

też mam standard i ALPINEE i jestem mega zadowolony!
m
michaldom
Forumowicz

Post autor: michaldom »

Koledzy proszę powiedzcie którędy przeciągnąć przewód plusowy od wzmacniacza aby dotrzeć do akumulatora pod maska w toledo II bo dzisiaj rozebralem pol auta i nie mogę sobie z tym poradzić. A myślałem jeszcze się podłączyć to tych grubych przewodów 30A co dochodzą do kostek które są umieszczone pod kierownica , od czego one idą i czy mądre będzie podłączenie się w nie?

[ Dodano: 2011-05-17, 01:37 ]
Obrazek
do tych kabli chce się wpiąć czy mogę??
o
olinek2
Forumowicz

Post autor: olinek2 »

Jakiej mocy wzmaczek?
Awatar użytkownika
pushq
Forumowicz

Post autor: pushq »

michaldom pisze:Koledzy proszę powiedzcie którędy przeciągnąć przewód plusowy od wzmacniacza aby dotrzeć do akumulatora pod maska w toledo II bo dzisiaj rozebralem pol auta i nie mogę sobie z tym poradzić. A myślałem jeszcze się podłączyć to tych grubych przewodów 30A co dochodzą do kostek które są umieszczone pod kierownica , od czego one idą i czy mądre będzie podłączenie się w nie?

[ Dodano: 2011-05-17, 01:37 ]
[url=http://images50.fotosik.pl/870/8f59a5369c5bcd83med.jpg]Obrazek[/URL]
do tych kabli chce się wpiąć czy mogę??

Jak ja musiałem przejść z silnika do środka samochodu, to ściągałem wycieraczki, tą plastikową osłonę pod nimi, i w okolicach komory filtra kabinowego będziesz miał taką małą, okrągłą gumową zaślepkę, musisz ją wyciągnąć. Potem odkręciłem i wyciągnąłem schowek, i masz przejście między komorą silnika a wnętrzem auta. Nie wiem czy jest jakiś inny sposób. Ja też przez pół dnia rozbierałem samochód, i dopiero w ten sposób mi się udało tego dokonać.
o
olinek2
Forumowicz

Jest, przez puszę w podszybiu tą przy wycieraczce kierowcy :) Trzeba w niej zrobić otwór i wrzucić przelotkę gumową żeby się nie lało :) i kable wyjdą pod nogami kierowcy. Do podszybia warto prowadzić kable tak jak oryginalne, czyli w tym tunelu plastikowym pod filtrem powietrza ;)
Awatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9

Post autor: Danielek. »

Mozesz podlaczyc sie do tej "rozdzielnicy" ktora jest na zdjeciu po prawej str powinienes miec jedno wolne miejsce,ja mam tak podpiety przewod,nie zapomnij tylko dac bezpiecznika + - 20 cm od miejsca podlaczenia bo inaczej bedzie on bezuzyteczny.
Moj wzmak ma moc ok 600 wat rms i zeby zapobiec spadkowi napiecia potrzebowalem kondensator 1,5 farad.
Kable poprowadz pod listwa progowa od kierowcy a sygnalowe progiem pasazera,jesli beda puszczone tym samym torem moga lecz nie musza wystapic zaklucenia.
j
jonson22
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...

Post autor: jonson22 »

michaldom, możesz poprowadzić przez zaślepkę od linki gazu, ty zapewne nie masz linki gazu więc masz wolny otwór, znajduje się w okolicach zbiorniczka z płynem hamulcowym o ile dobrze pamiętam:)
m
michaldom
Forumowicz

Post autor: michaldom »

MAM TAKI WZMACNIACZ MAX 480W
Obrazek
Oraz tutaj się chce wpiąć jak na test to się wpiąłem w miejsce obok i muszę puścić kabel z sygnałem druga strona bo słychać alternator w głośnikach.
Obrazek

myślcie ze tutaj będzie bezpiecznie na taki mały piecyk??

[ Dodano: 2011-05-17, 14:40 ]
Podłączył i puściłem przewód dziurka co jest do linki gazu w innych typach poniżej fotki tego miejsca i jak to zrobiłem może komuś się przyda.
Obrazek
w powiększeniu
Obrazek

[ Dodano: 2011-05-17, 14:46 ]
Koledzy a teraz zagadka mam radio Pionieer DEH-2120UB i wszystko zrobiłem zgodnie z zasadami car-audio i słyszę alternator a jak podłącze radio JVC to wszystko działa pięknie i nie słychać żadnych odgłosów silnika, gdzieś na forum wyczytałem że może być spalona masa radia lub coś takiego może ktoś wie coś na ten temat i jak sprawdzić czy ta masa jest dobra??
Dzięki za cierpliwość i pomoc.
o
olinek2
Forumowicz

Kup transformator separujący, inaczej separator i już.
Co do wzmacniacza to nie liczyłbym na wiele... Lepiej było dołożyć i coś używanego porządnego kupić.

Swoją drogą piszecie że można pod ten kabel podpiąć wzmak 600W RMS, oj szczerze wątpię w słuszność takiego posunięcia, 600W RMS potrzebuje ponad 80A z akumulatora, a to za dużo jak na jeden taki przewód (do tego dochodzi zasilanie elektroniki w aucie). Ja mam 2x20mm^2 i nie jest to dużo jak na mojego Infinity (ma 600W przy 12V, a przy 13,8 ~690W). Do tego przewodu to max co bym podłączył to coś koło 150-300W max
ODPOWIEDZ