Na allegro jeden taki klucz kosztuje nie taki znowu majątek (widziałem na allegro jakieś przyzwoite yato po kilka-kilkanaście PLN zależnie od rozmiaru). Jeśli masz jakąś grzechotkę to dokupujesz po prostu do niej końcówkę.
Ten plastik ma za zadanie tylko połączenie zamka z poszyciem. Można bez niego żyć.
Silikon najlepiej stosować dekarski. On nigdy nie zasycha - zawsze jest taki lepki i elastyczny.
udało się wymienić mechanizm opuszczania szyby tj linki i jeden plastik. ALe pisze ku przestrodze żeby lepiej samemu jak ktoś się nie zna tak jak ja tego nie robić, można sobie narobić tylko kłopotu, męczyłem się z naciągnięciem linki ok 2 godz, dodatkowo urwałem sobie pipek do zamykania drzwi, a tym samym kolejna naprawa i jezdzenie pewnie po szrotach zeby go znaleźć. Aha wykrecając śrube od zamka z boku drzwi wcale nie powoduje ona wyjścia zamka to też musiałem wyłamać taki plastik. W międzyczasie miałem tez problemy z klamką- zaklinowała się na jakiś czas...
scyzoro pisze:udało się wymienić mechanizm opuszczania szyby tj linki i jeden plastik. ALe pisze ku przestrodze żeby lepiej samemu jak ktoś się nie zna tak jak ja tego nie robić, można sobie narobić tylko kłopotu, męczyłem się z naciągnięciem linki ok 2 godz, dodatkowo urwałem sobie pipek do zamykania drzwi, a tym samym kolejna naprawa i jezdzenie pewnie po szrotach zeby go znaleźć. Aha wykrecając śrube od zamka z boku drzwi wcale nie powoduje ona wyjścia zamka to też musiałem wyłamać taki plastik. W międzyczasie miałem tez problemy z klamką- zaklinowała się na jakiś czas...
o której śrubie piszesz z boku drzwi? może zbyt nerwowo do tego podszedłeś.Bo przy rozbieraniu czegokolwiek w tolku potrzebny jest spokój żeby nie było przygód
raczej zaślepką powoduje wysunięcie części klamki. Wtedy można odczepić mała linkę łączącą zamek z klamką zewnętrzną. Żeby wyszedł zamek trzeba jeszcze odkręcić 2 śruby zamka nie przykryte zaślepkami. Nie trzeba łamać żadnych plastików!
Powodzenia.
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50 www.rbauto.eu
Zapraszamy
Mam taki oto dość dziwny problem a mianowicie otwieranie elektrycznych szyb. Szyba w drzwiach kierowcy jest inaczej zaprogramowana niż pozostałe czyli wszystkie otwieram naciskając guzik w dół a od kierowcy muszę do góry naciskać - analogicznie w drugą stronę. Guzik który ma zablokować otwieranie szyb z tyłu też nie działa.
Skorzystałem dziś z programu do otwierania szyb z kluczyka i wsio działa bez zarzutu poza tym właśnie że szyba kierowcy opada przy zamykaniu a zamyka przy otwieraniu (pozostałe szyby pracują prawidłowo).
Witam, w drzwiach od strony kierowcy szyba u mnie opuszcza sie do konca ale potem jest problem z podniesieniem jej, cos blokuje. Jezeli opuszcze ja do polowy to wraca do gory normalnie. W dodatku jak jest opuszczona i chwyce ja rekoma to ona luzno chodzi jakby nic jej nie trzymalo i jak zamykam drzwi to slychac jakby w srodku o cos trzasnela.
Z kolei w zimie chcialem otworzyc tylne prawe okno i sie doigralem poniewaz silniczek chodzi ale szyba sie nie rusza. Proszę o info co moze byc przyczyna i co jest ewentualnie do wymiany/ zrobienia. Pozdro