rafik pisze:wierny62, a jaką masz instalacje oraz osprzęt? A twój tolek to I czy II?
Tolek II wersja czyli Toledo 1M ....
silnik 1.6 instalacja za 2900 z najnowszymi wtryskami, które rzekomo się szybciej przełączają na gaz... i co dziwne mamy te same wtryski ze szwagrem i on też ma problemy ze spalaniem ale w pandzie .... a ja w Tolku, z kolei dziewczyna ma też F. Pande i instalacje za 2500, z niby gorszymi wtryskami i na 33 l gazu robi 410-420 km , a szwagier ostatnio zrobil 290 km
jak poiwedzialem facetowi, że jestem na forum TCP, i czytam jak kolegą pali co mają te samo auto to mnie wyśmiał , powiedział ze w mieście bd palił koło 15 a na trasie jak bd jechal do 90 to zmieszcze sie w 10 litrach spalania.... to na ch** mi taki gaz , juz nie mam nerwow , zaczal ***olic mi o jezdzie pod wiatr itp ... mam butle 55 litrow, wchodzi ok 44 l. gazu i jeszcze nigdy nie zrobilem km żeby z przodu była 4 .... 2 sprawa , to jeszcze autem ekonomicznie i spokojnie, ostatnio 3/4 trasy jechalem do 120 i po miescie tez spokojnie i zrobilem 375 km ... wkurwiam sie bo kumpel ma passata 1.8 i w miescie 10 mu pali a na trasie 8-5-9l .....
Instalacja Gazowa u mnie wygląda następująco:
Wielozawór - Tomasetto
Reduktor/Parownik - Zavoli
Urządzenie wtrysku gazu (wtryskiwacz) OmVL
Elektroniczna jednostka sterująca - Stag 300 +
wierny62 nie bluźnimy