[ALL] Jaki kolor zacisków - jak pomalować ?

Wieksze felgi, spojler, ciemne szyby to wszystko tutaj.
ODPOWIEDZ
D
Domelek
Forumowicz

Post autor: Domelek »

Dzięki Sony,wiem że trzeba je dokładnie wyczyścić. A jak się ich nie zdejmie to można wszystko ładnie,dokładnie pomalować,tak żeby to jakiś wygląd miało. Gdzie kupowałeś ten spray???? Masz może fotkę swoich zacisków????
Myślę że czerwony będzie ładnie pasował do czarnego tak jak u Bartka.
Awatar użytkownika
rysiekkk1
Forumowicz

Post autor: rysiekkk1 »

Sony, jak sprayem pomalowałeś bez ściągania? obkleiłeś wszystko do okoła czymś? Bo pędzlem to rozumiem bez ściągania ale sprayem nie wyobrażam sobie a chciałbym przy zmianie kół na letnie też kolorek wrzucić jakiś (pewnie też czerwień).
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Domelek pisze:A jak się ich nie zdejmie to można wszystko ładnie,dokładnie pomalować,tak żeby to jakiś wygląd miało. Gdzie kupowałeś ten spray???? Masz może fotkę swoich zacisków????
Ja nie zdejmowałem i nie narzekam. Spray kupowałem w jakimś sklepie z farbami itepe...

A propos mojego malowania możesz poczytać w moim temacie -> viewtopic.php?t=825&postdays=0&postorder=asc

rysiekkk1 pisze:obkleiłeś wszystko do okoła czymś?
Dałem jedynie na tarczę i okolice torebkę foliową ;) Jak dobrze się przyłożysz to wyjdzie Ci bez ściągania :)
D
Domelek
Forumowicz

No ok,dzięki. Spróbuje. Sony a Ty jak malowałeś to klocki też pomalowałeś??? Bo tak jak widać u Bartka to klocki są nie malowane,i właśnie nie wiem jak zrobić. Bo chyba żeby klocków nie malować to trzeba zdejmować.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

Domelek pisze:Sony a Ty jak malowałeś to klocki też pomalowałeś???
:DDD Klocków nie malowałem :DDD
D
Domelek
Forumowicz

A jak to zrobiłeś,że ich nie pomalowałeś??? Zakleiłeś tą wnękę co widać klocki???
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

Nic nie zaklejałem, po prostu malowałem tak, że wyszło dobrze. Nie pamiętam już jak ułożyłem torebkę foliową itepe... Jednak nie przypominam sobie, żeby klocki mi sęę udało pomalować :P Malowałem je dawno. Sorki że to napiszę, ale przeżywasz te zaciski jak żyd okupację :P :D Nie czaj się tak tylko maluj śmiało ;)
D
Domelek
Forumowicz

Spoko. Pewnie by, już dawno pomalował i nie pytał tyle,tylko że nie było takiego spraya co chce.Wolałem popytać tych co malowali, niż coś spierniczyć.Chodziło mi o to,że tak jak jest u Bartka to widać że klocki są nie malowane i właśnie nie wiem jak by to wyglądało jak bym je pomalował.
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: kornat »

Nie maluj koców bo zrobisz wiochę :D oczywiści jeżeli malujesz na inny kolor niż czarny. Najlepiej ściągnąć i malować ale jak już brak weny to trzeba wszystko oklejać nawet jak byś pędzelkiem malował.
Awatar użytkownika
strus90
Forumowicz
Auto: Daewoo Lanos
Model: 2.0 Turbo

Post autor: strus90 »

Ja malowalem z klockami, ale i tak niedlugo potem wymienialem je na Brembo wiec nie bylo sensu rozbierac. Teraz zamierzam pomalowac mojej dziewczynie na czerwono, i brata namawiam zeby tez pomalowal. Polecam malowanie sprayem, kilka cienkich warstw. Na zacisku powinno sie dobrze trzymac, gorzej jak ktos z tylu ma bebny.
ODPOWIEDZ