Dołączę się do tematu, mam ogromny problem z szybą. otworzyłem dziś elektryczną szybę od kierowcy z przodu i nie zamknie się, dodam, że nie zamarzła bo stoi w garażu i cała sytuacja stała się w garażu. szyba jest całkiem otworzona i gdy próbuje ją zamknąć to ruszy kilka cm do góry i jak by ją zesłabiło i się zatrzymuję, gdy pomagałem jej ręką to poszła jeszcze kawałeczek i nagle odbija w 2 stronę i otwiera się znów do końca:( co to może być? może ten czujnik termiczny? tylko nie wiem gdzie on jest. to jest jedna z kostek ujawniających się po otworzeniu boczka drzwi? jaka może być przyczyna? Auto potrzebne na jutro a jest unieruchomione przez szybę...
wczesniej masz fotomanual jak dostac siędo wewnatrz drzwi ... skorzystaj z tego i sprawdz czy wszystkie linki i plastiki sa ok byc moze cos blokuje na prowadnicach
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center][/center]
Dołączam się do tematu. Jeśli w drzwiach od strony kierowcy nie mam mechanizmu bo poprzedni właściciel coś grzebał to szyba z tyłu się będzie otwierać czy nie ?? Chodzi mi o to czy jest jeden obieg prądu czy osobny do każdych drzwi.
A i druga sprawa jedna szyba otwiera się do połowy i się zacina straszny hałas jest wtedy co robić??
P.S mechanizm wraz z silniczkiem kupiłem na allegro za 40 zł więc nie tak źle.
szullecc pisze:Dołączam się do tematu. Jeśli w drzwiach od strony kierowcy nie mam mechanizmu bo poprzedni właściciel coś grzebał to szyba z tyłu się będzie otwierać czy nie ?? Chodzi mi o to czy jest jeden obieg prądu czy osobny do każdych drzwi.
Powinna sie otwierac, chyba, ze jest rozgrzebana elektryka.
szullecc pisze:A i druga sprawa jedna szyba otwiera się do połowy i się zacina straszny hałas jest wtedy co robić??