mam problem kupiłem sterownik centralnego zamka żeby otwierał samochód z pilota a nie jak do tej pory mam z kluczyka i problem jest tego typu że nie wiem gdzie podłączyć żeby to wszystko dobrze działało jak narazie podłączyłem zamykanie ale jast problem bo nie wiem gdzie podłączyć otwieranie za pomoc dziękuje
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, 19:42 przez endriu1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam zamykanie podłączasz do kabelka (żółty z niebieskim paskiem) a otwieranie (fiolet lub żółty z zielonym paskiem ) u mnie w seacie żółty z zielonym to wszystko w drzwiach kierowcy
powodzenia
U mnie kolor kabli otwieranie zamykanie żółto niebieski, czerwono zielony(tego drugiego nie jestem pewien), + weźmiesz z silnika elektrycznych szyb - gruby czerwony kabel, masę np. ze śrubki w drzwiach, możesz też przeciągnąć kable do drzwi a sterownik zostawić pod kierownicą tam gdzie przekaźniki, kolory do podłączenia kierunków to biało czarny i czarno zielony, kierunki znajdziesz we wtyczce modułu komfortu lub w grubej wiązce przy cięgnie otwierania klapy. Najlepiej miernik w łapy i posprawdzaj czy kolory się zgadzają. Moje toledo jest 2000r., jakiś tydzień temu to przerabiałem, mam nadzieje że Ci pójdzie bez problemów, u mnie tak nie było bo poprzedni właściciel puścił zamykanie i otwieranie innymi kablami gdzieś bokiem.
jutro już to będę miał zrobione wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-02-24, 00:21 ] Koledzy centralny został założony i faktycznie nie było to takie trudne troszkę techniki i sposobu i pięknie pyka.
Dziękuje jeszcze raz za pomoc.
michaldom Instalowałeś może podobny sterownik do tegohttp://allegro.pl/sterownik-seat-skoda-felicja-fabia-octavia-i1750719624.html ? Jak się spisuję i czy trudno go podłączyć?
Jak ktoś cokolwiek wie na temat tych sterowników niech się wypowie. Często trzeba programować pilot? Można tam immo przełożyć ze starego kluczyka?
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???