lofiks, byłeś na tej stacji? Prześwietlili Ci zawias, jak pisałem? Jeszcze chwila i zapytasz, czy niewłaściwe żarówki w lampach cofania powodują buksowanie...
Przepraszam, ale czytanie postów tego typu powoduje u mnie dziwne reakcje...
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Słabą przyczepność powodują kiepskie opony i nie umiejętność ruszania. Żadne szpilki szpilki tutaj nie pomogą.
I bardzo cię proszę nie pytaj w każdym dziale i w każdym temacie o buksowanie bo za chwilę napiszesz czy niesprawna turbina też powoduje buksowanie.
A jak masz różne szpilki to proponuję zamienić na jeden typ bo może się okazać że zostaniesz bez koła.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
remiq nie nie bylem na stacji bo w niedziele raczej maja zamkniete
roxon40 - 2 letnie opony dunlopa nie sa raczej kiepskie a kola nie buskuja przy ruszaniu tylko stwarzaja wrazenie buksowania i miotania autem przy duzych predkosciach...
a dorzucilem ten watek tu bo pomyslalem ze moze diabel tkwi w szczegolach - w tym wypadku w szpilkach
Mówisz o letnich a mamy zimę do tego duże prędkości czy tu czasem nie jest problem. Wydaje mi się że tak.
Natomiast ten problem ni jak nie ma się do szpilek (śrub) więc nie robimy dalej off - topu
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Panowie, zakupiłem niedawno alusy i potrzebuje śruby do nich kupic. Według jednej ze stron internetowych wyliczyłem że powinienem miec śruby o długości 36 mm. Czy to możliwe?
Zasada mierzenia:
1. odkręcamy jedno koło
2. mierzymy i zapisujemy długośc starej śruby - 28 mm 3. przekładamy starą śrubę przez (starą - stalową) felgę
4. mierzymy i zapisujemy ile śruby wystaje poza felgę - 25 mm 5. bierzemy tą samą śrubę i przekładamy ją przez felgę aluminiową
6. mierzymy i zapisujemy ile śruby wystaje poza felgę - 17 mm 7. do długości starej śruby dodajemy różnicę długości zmierzonych w punktach 4 i 6: 28 + 25 - 17 = 36 mm I to jest długośc śruby którą powinniśmy kupic do alufelg.
A tak w celach informacyjnych może ktoś polecic jakiś sklep (miejsce) gdzie mógłbym niedrogo kupic takie śruby w okolicach Katowic?
Kupowałem na allegro, jeśli dobrze pamiętam to 2,50PLN/sztukę. Zwróć uwagę na to, czy gniazdo w feldze jest kuliste czy stożkowe. Oryginalne felgi najczęściej mają kuliste a nieoryginalne najczęściej mają stożkowe. Długość wyliczyłeś poprawnie.
Ja mierzyłem sobie śruby do alusków i wychodzi mi ze mam średnice 12 mm i skok gwintu 1,2 mm i długość 26 mm (tak zmierzyłem linijką ). Czy to możliwe? Bo wiem,że chyba powinno to być 14 mm i skok gwintu 1,5. Chce dokupić śruby zabezpieczające i nie chciałbym kupić złych....