dziubek6, to raczej ostateczność... są w pobliżu inne źródła. Wspomniane przez Ciebie radio ma stałe zasilanie na jednym z kabelków (gruby żółty chyba). Możesz się podłączyć pod byle co w pobliżu na czym zapalniczka będzie działała. Kable od radia napewno zniosą dość duże obciążenia więc wydają się być ok. A do komory silnika próbowałbym się dostać z pod kierownicy lub pod schowkiem. Nie ma co za dużo rozbierać bo potem można tego już tak pięknie nie poskładać.
Spróbuj radia na początek.
Dzięki za pomoc już zrobione, co było nie mam pojęcia... jeszcze raz wszystko sprawdziłem zmieniłem bezpiecznik i o dziwo ruszyło. podświetlenie też już działa
Witam!!! Czy gniazdo zapalniczki w bagażniku i to wewnątrz auta są zabezpieczone tym samym bezpiecznikiem?? Nie wiem co się stało, ale gniazdo w bagażniku nie działa. Dokonałem pomiaru i na kostce 0V
Witam. Wyjmując zabezpieczenie gniazdka w bagażniku zrobiłem przypadkowo zwarcie. Sprawdziłem bezpieczniki 12,37 i 41 i są dobre. Co mam teraz sprawdzić/zrobić aby naprawić owe gniazdo.
Nie wiem czy dobrze kojarzę ale zapalniczka ma swój bezpiecznik w skrzynce, więc mógłby zasilanie przed bezpiecznikiem przepiąć na + po stacyjce, niestety dostęp nie jest za ciekawy.
Pytanie do posiadaczy jedynek - czy różne akcesoria wkładane do zapalniczki trzymają się i wchodzą Wam dobrze? Czy jest tak jak u mnie, że gniazdo jest jakby za krótkie i nie dość, że jest luźne na boki, to nie trzyma wtyczki z długości (sama wypada)? Kiedyś kuzyn wpiął ładowarkę od komórki do mojej zapalniczki, lekko przez przypadek poruszyłem kablem, to wyskoczyła jakieś 2mm i przestała łączyć. Zauważyłem wtedy też, że te metalowe boki nie wchodzą całkiem do gniazda, ale wystają. Sprawdzałem tez inne wtyczki, w tolku wyskakują i nie trzymają się, w innym samochodzie jest ok