Witam wszystkich niechce zakladac nowego tematu wiec opisze moj problem mam ten sam co kolega wyzej na poczatku zaswiecil sie mi esp podlaczylem vaga i pokazalo 2 bledy czujnik kata skretu-g85 uszkodzenie 2 blad nadajnik przyspieszania poziomego g 200 zwarcie.Te bledy skasowac idzie ale gdy dam ponow sprawdzenie bledow to sie pojawiaja na nowo i tak w kolo.Naszczecie moj mechanik powiedzial mi ze to nornalka standardowe uszkodzenie bardzo duzo przypadkow to uszkodzony sterownik ABS czyli zimne luty.Mozna sprobowac samemu naprawic jezeli ktos sie troche zna na elektronice 2 opcja to wymiana sterownika ABS ktorego bez pompy niekupimy.Ja probowalem sam naprawic ten sterownik ale niedalem rady nieznalazlem nic niejestem elektronikiem postanowilem kupic uzywana pompe ABS i tu bardzo wazna sprawa numery na naszej pompie sa na sterowniku musza sie zgadzac bo niebedzie pasowac do naszego auta.Tez szukjam wlasnie na alegro naszczescie sa koszt takiej pompy to od 300 do 600 zalezy od popularnosci.Ja mam w swoim toledo za 400zl i niestety musze kupic bo mnie denerwuja te kontrolki swiecace i brak abs.Mysle ze pomoglem wam troche
[ Dodano: 2011-02-08, 18:53 ]Nareszcie zalozylem uzywana pompe z takimi samymi numerani i kontrolki zgasly abs dziala wiec zeczywiscie byl to sterownik abs ktory jest na pompie.