[ALL] ABS

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
s
spajker

[ALL] ABS

Post autor: spajker »

Witam wszystkich niechce zakladac nowego tematu wiec opisze moj problem mam ten sam co kolega wyzej na poczatku zaswiecil sie mi esp podlaczylem vaga i pokazalo 2 bledy czujnik kata skretu-g85 uszkodzenie 2 blad nadajnik przyspieszania poziomego g 200 zwarcie.Te bledy skasowac idzie ale gdy dam ponow sprawdzenie bledow to sie pojawiaja na nowo i tak w kolo.Naszczecie moj mechanik powiedzial mi ze to nornalka standardowe uszkodzenie bardzo duzo przypadkow to uszkodzony sterownik ABS czyli zimne luty.Mozna sprobowac samemu naprawic jezeli ktos sie troche zna na elektronice 2 opcja to wymiana sterownika ABS ktorego bez pompy niekupimy.Ja probowalem sam naprawic ten sterownik ale niedalem rady nieznalazlem nic niejestem elektronikiem postanowilem kupic uzywana pompe ABS i tu bardzo wazna sprawa numery na naszej pompie sa na sterowniku musza sie zgadzac bo niebedzie pasowac do naszego auta.Tez szukjam wlasnie na alegro naszczescie sa koszt takiej pompy to od 300 do 600 zalezy od popularnosci.Ja mam w swoim toledo za 400zl i niestety musze kupic bo mnie denerwuja te kontrolki swiecace i brak abs.Mysle ze pomoglem wam troche :mrgreen:

[ Dodano: 2011-02-08, 18:53 ]
Nareszcie zalozylem uzywana pompe z takimi samymi numerani i kontrolki zgasly abs dziala wiec zeczywiscie byl to sterownik abs ktory jest na pompie.
z
ziaja72
Forumowicz

[ALL] ABS

Post autor: ziaja72 »

byłem u elektryka i poszła jakś wiązka kabli wymienił narazie wszystko zgasło
k
klepi

ABS

Post autor: klepi »

Witam
Panowie miałem problem z ABS-em - nie działai świeciła się kontrolka.
Zainwestowałem w nowa pompe i moduł i nie pomogło. Problem był w bezpiecznikach.
Na akumulatorze mam zamontowana skrzynke z trzema bezpiecznikami płytkowymi (chyba 30 A). Jeden z bezpieczników miał poprostu za cienkie płytki i źle przewodził prąd. Albo trzeba je wymienić na nowe albo leciutko pocynować. Później kontrolka mi zgasła i musiałem tylko ABS wprowadzić w ruch - kilkakrotnie rozpędzałem autko i gwałtownie hamowałem. POMOGŁO I DZIAŁA BEZ PROBLEMU
Pozdrawiam i mam nadzieje ze pomogłem
t
toledo77398
Forumowicz

[ALL] ABS

Post autor: toledo77398 »

witam panowie i panie nie wiem czy dobrze trafiłem no ale cóż piszę mam pytanie dotyczące hamulcy a dokładniej tyłu mam problem z lewym zaciskiem grzeje mi się tarcza , rozbierałem cały zacisk wymieniłem tłoczek przesmarowałem i odpowietrzyłem i wraz się grzeje tak że jak chlapnę wodą to woda paruję z innych stron tego zjawiska nie ma .może coś żle zrobiłem nie wiem . i kolejne pytanie jak odpowietrzyć ABS w jaki sposób bo nie wiem . dzięki i pozdrawiam .
1.6 16v 2001 1M
O
Omen
Forumowicz

[ALL] ABS

Post autor: Omen »

Zapytanie odnośnie ABS mianowicie dziś miałem sytuację podbramkową i musiałem ostro heblować bo dziady nie umieją jeździć. Podczas hamowania koła się nie blokowały oczywiście ale było słychać z przodu jakieś zgrzyty i wybijało mi pedał pod nogą. Tak ma być czy może raczej coś nie tak?
Awatar użytkownika
Exotic
Forumowicz

[ALL] ABS

Post autor: Exotic »

Omen, tak ma być ;-)
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
O
Omen
Forumowicz

[ALL] ABS

Post autor: Omen »

Aha no pytam bo w Passku ojca nie ma zgrzytów ani wybijania pedału wszystko działa płynnie tak jakoś inaczej.

Widocznie mam jakieś zboczenie. I szukam roboty na siłę :-)
Awatar użytkownika
bartekmk
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: ASV++

[ALL] ABS

Post autor: bartekmk »

już x razy hamowałem awaryjnie różnymi autami i w kazdym były zgrzyty i wybijanie. co to za passat? może nie ma absu albo zepsuty ? :D
d
daniel_1906
Forumowicz

[ALL] ABS

Post autor: daniel_1906 »

Witam. Mam pytanie. Niedawno kupiłem auto i w ogole nie wyswietla mi sie kontrolka od ABS i napewno ABS nie działa;/ co to moze byc?
s
szymekgd
Forumowicz

[ALL] ABS

Post autor: szymekgd »

Podlacz do kompa i sprawdz bledy.
ODPOWIEDZ