Mam następujący problem, w moim toledo 1l nie działają elektryczne szyby. Na początku przestała działać przednia lewa i tylna prawa. Teraz wogóle nie działają żadne. Nie opuszczają sie w dół lecz gdy naciskam w górę to słychać jak moduł komfortu (pod tylną kanapą) pstryka. Co może być problemem ?
heh standard w tolkach posprawdzaj kable które wychodzą ze słupków do drzwi prawdopodobnie przegniły u mnie tez to bylo.a dokładnie to w tej osłonce gumowej
i daj znac jak Ci poszło
u mnie jest podobnie ale prawa przednia kiedy chce zasunąć stoi w miejscu, a jak puszczę przycisk szyba idzie w dół. Jak przytrzymam w górę i nic sie nie dzieje, po 3 sekundach strzela bezpiecznik.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2011, 23:34 przez HORNET, łącznie zmieniany 1 raz.
Misiek271 pisze:heh standard w tolkach posprawdzaj kable które wychodzą ze słupków do drzwi prawdopodobnie przegniły u mnie tez to bylo.a dokładnie to w tej osłonce gumowej i daj znac jak Ci poszło
Hmmm. Z tym ze wszystkie naraz by przegniły... Wczoraj ściągałem drzwi od kierowcy i rozpinałem kable. Nic tam niepokojącego nie zauważylem
HORNET pisze:u mnie jest podobnie ale prawa przednia kiedy chce zasunąć stoi w miejscu, a jak puszczę przycisk szyba idzie w dół. Jak przytrzymam w górę i nic sie nie dzieje, po 3 sekundach strzela bezpiecznik.
A moze mechanizm jest zablokowany i silnik nie moze pokonac oporu, bierze za duzy prad i pali bezpiecznik?
smerek2003 pisze:Hmmm. Z tym ze wszystkie naraz by przegniły... Wczoraj ściągałem drzwi od kierowcy i rozpinałem kable. Nic tam niepokojącego nie zauważylem
Posprawdzaj cala instalacje, zacznij od wtyczki modulu.
w moim tolku magnus 97 poszły wszystkie mechanizmy tzn linki przemieliły te plastikowe prowadnice i lipa.dwie juz wymieniłem (bardzo łatwy montaż mechanizmów)
a mozna wiedziec jakie mniej wiecej koszta poniosłeś na te części i gdzie kupiłeś, co prawda moje szybki śmigaja elegancko ale wiadomo jak to jest z poczciwymi tolkami.
kupiłem używane mechanizmy z allegro i za jeden dawałem 80 złociszy ale sa też i po 100 150 i 200.Jak pytałem się w sklepie to nowe mechanizmy podobno tylko w serwisie za 500 zł za sztukę.