było to późnym wieczorkiem w wakacje na światłach przy maximusie (trasa katowicka)
Ja 2 osoby na pokładzie przewoziłem a koles obok omega benzyna w kombi kierowca dośc specyficzny świecił gołym ciałem zza kierownicy:)no i ta znana specyficzna muzyka bede brał cie:) .
ku zdziwieniu otworzył okno i zaczeła sie gatka droga z przodu pusta no to trzeba było wykorzystac moje 2 osoby z tyłu + przykręcona instalacja gazowa (dzieki temu z 12 l na 10 zszedłem ale mocy nie zadurzo cos jak tolek II 1.6 16 zaworów)no i ruszylismy pierwsze kilka metrów równo do 2,5 tyska obrotów na moim liczniku no a potem niestety koles został z tyłu niestety jego piosenka nic mu nie pomogła docisnąłem do 130km/h dalej nie było sensu.
A była to Omega A czy B,bo różnice w masie samochodu są duże i nie wspominając o nędznych benzynach 2.0 w Omegach.Z tego co widzę to twój motor ma 150KM a Omega najmocniejsza 2.0 benzyna ma 136KM,do tego masa większa o ok.400kg od twojego
Jakakolwiek by nie była to i tak miała marne szanse z tobą. Jedynie 2,5 V6 mogła jakoś konkurować.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Powiem od siebie coś w inny deseń, kumpel jeździ omegą kombi nie znam się na typach ta z jajkowatą dupą, silnik chyba z tych najwiekszych pojemnościowo w dieslu, jechałem i szczerze lekko wciska w fotel. A pojemność? nie wiem, 2.3 albo 2,5 na pewno vidlak