[ALL] Przyciemnianie szyb

Czyli szeroko pojęte modyfikacje naszych aut.
ODPOWIEDZ
m
motyka8

Post autor: motyka8 »

Ale w tylnych drzwiach to nie jest take proste i wydaje mi sie ze trzeba wyjac gumy z ramek, a dopiero wtedy szyba wyjdzie
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: bartek »

Z tyłu to nie śruba trzyma szybę tylko "plastikowynalazek" :lol: wyjąć gumę z ramki żaden problem, tylko nie rozbierać szyby "trójkąta" bo to jakoś zespolone z gumą jest.
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
s
spec
Forumowicz

Post autor: spec »

Większość firm przyciemnia szyby bez wyciągania ich z auta.
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz

Post autor: regii.kr »

spec pisze:Większość firm przyciemnia szyby bez wyciągania ich z auta.

to raczej kiepskie firmy jeśli bocznych nie wyciągają z samochodu tylną to jeszcze ok bo są tacy co potrafią ale boczne to folia powinna się schować pod uszczelkę a bez wyjęcie jest to niemożliwe :)
r
rafik
Forumowicz

Post autor: rafik »

regii.kr, obejrzałem sporo filmów w necie o przyciemnianiu. I mało jest takich co demontują tylna czy boczną. jeżeli gość umie założyć folie na tylna bez demontażu to myślę, że na boczna tym bardziej...

Dzwoniłem do jednej firmy, mówiłem że mam sedana cena była 220 (za bok i tył) ale jak powiedziałem że Toledo, to już zaśpiewał 320 (może 280 bo jest zima). Coś mówił że w Toledo jest problem z tymi trójkącikami. To może faktycznie jest jakiś problem z tymi uszczelkami...
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz

Post autor: bartek »

regii.kr pisze:to raczej kiepskie firmy jeśli bocznych nie wyciągają z samochodu tylną to jeszcze ok bo są tacy co potrafią ale boczne to folia powinna się schować pod uszczelkę a bez wyjęcie jest to niemożliwe :)

ja też tak myślę
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz

rafik pisze:Dzwoniłem do jednej firmy, mówiłem że mam sedana cena była 220 (za bok i tył) ale jak powiedziałem że Toledo, to już zaśpiewał 320 (może 280 bo jest zima). Coś mówił że w Toledo jest problem z tymi trójkącikami. To może faktycznie jest jakiś problem z tymi uszczelkami...

bo tylna szyba jest bardzo trudna do zrobienia w tolku i koszta się robią większe bo za 1 razem nigdy nie wychodzi i trzeba poprawiać
s
spec
Forumowicz

Post autor: spec »

Ściąga się uszczelkę z drzwi i cała szyba jest na wierzchu - cała szyba jest oklejona, jedynie dół w miejscu mocowania szyby nie. Bo chyba nie myślicie że oklejają wycinając folie na równo z uszczelką :D
m
motyka8

Post autor: motyka8 »

spec pisze:Ściąga się uszczelkę z drzwi i cała szyba jest na wierzchu

To da sie sciagnac uszczelke bez rozkrecania drzwi???
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz

ja miałem wyjęte wszystkie boczne bez trójkątów i z tego co się orientuje to lepsze firmy wyjmują szyby z samochodu z prostego powodu lepiej wyjąć niż poprawiać bo wystarczy mały paproszek i jest foli a na zewnątrz to szyba jest czysta i nic nie podejdzie z samochodu :-) jak chcesz to zadzwoń http://www.styling.krakow.pl/index.html i zapytaj czy wyjmują czy robią w samochodzie na 100% wyjmują :)
ODPOWIEDZ