Panowie a ja darowałbym sobie te próby z klejami. Jak mój tolek oberwał kamieniem, podjechałem do gościa, który wypełnia takie odpryski. Zrobił mi to w 20min, zapłaciłem 60zł (w Warszawie) i wyszło całkiem nieźle
A więc. Szyba naprawiona!
Oczywiście z ubezpieczalni!
AC na szyby 90złn naprawa 140zł + jeszcze ważne przez cały rok na kolejne uszkodzenia szyby lub wymiana na nową (600zł nowa).
Facet tłumaczył, że jeśli nie jest na wylot to pęknięcie nie pójdzie!
Ale jak odprysk jest przez całą grubość szyby to wystarczy jedno naprężenie i szyba poleci!
też niestety mam odprysk na szybie od kamienia pytałem się co można z tym zrobic i powiedzieli że można skleic ale podczas klejenia szyba potrafi pęknąc więc na chwilę obecną zostawiłem bo nic sie nie dzieje i oby tak dalej
Pamiętajcie przy wymianie o zdjęciach ew. starej szybie. Przy ewentualnej odsprzedaży auta zawsze się będą ludzie o to czepiać... że niby pół przodu nie było
Lucas ja się pytałem również o cenę szyby to usłyszałem 529 + 150 zł wymiana. Jeśli zaś szyba strzeliła by podczas klejenia to wówczas tylko tyle co klejenie czyli 90 zł. Pan powiedział optymistycznie że zaoszczędzę 60 zł
Ja musiałem swoją wymienić latem.Wstawiłem pilkingtona,gdyż takiej firmy są ori montowane a seatach.Autoglassjaana mi wszyscy odradzali i w dodatku u nich było drożej.Cena 550 z montażem w Białymstoku.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2011, 10:12 przez misiek73, łącznie zmieniany 2 razy.
ja założyłem inną u Autoglassjaan bo polecili inną i dostałem takiego kamienia w szybkę ze mnie ciarki przeleciały z myślą że szyba do wymiany a tu nic normalnie tylko malutkie zarysowanie takie jak po szpilce co do marki szyby to sprawdzę i napiszę ale naprawdę polecam usługi chłopaków bo znają się na sprawie