temat nie używany od roku ale to nic. i co Endriu jaka była przyczyna twojego problemu? u mnie też ostatnio coś się popsuło ponieważ podczas otwierania przednich prawych drzwi nie zapala się oświetlenie samochodu wewnątrz, nie zapala sie światło w drzwiach i nie wiem jaka przyczyna a jeszcze nie byłem u elektryka. a zaś w przednich lewych po włożeniu kluczyka w drzwi i przekręceniu w prawo zamykają sie tylko drzwi kierowcy reszta rygli ani drgnie no i nie domykają się szyby jak przytrzymam trochę dłużej kluczyk. a po przekręceniu w lewo wszystkie drzwi się otwierają no i szyby idą w dół jak kluczyk przytrzymam. zamykam samochód centralnym w kluczyku ale denerwuje mnie to że coś nie działa w aucie i niby to mikrostyk ale też pewny nie jestem
odkopie nieco temat. W seacie toledo II kolegi jest problem z modulem komfortu. Nie ma swiatełka w drzwiach kierowcy, nie działa brzeczyk przy wlaczonych swiatlach i otwartych drzwiach i nie zapala się lampka wnetrza przy otwarciu drzwi kierowcy. Zczytałem błędy modułu komfortu i faktycznie było ich kilka, ale po skasowaniu nowe sie nie pokazuja a lampka dalej nie działa. Kupiłem drugi moduł, z dokładnie takiem numerem jak mój orygilnalny i po jego załozeniu jest to samo. Gdzie jeszcze mozna szukac przyczyny, albo jak sprawdzic czy modul jest faktycznie uszkodzony?
dzieki za link, ale mikrostyk juz sprawdzałem, nawet zrobiłem zwarcie tych przewodow kóre sa do niego dolutowane i nic to nie daje lampka dalej sie nie zapala. Dodam jeszcze ze central z kluczyka zamyka mi sie tylko od strony pasazera, jak zamykam kluczykiem drzwi od strony kierowcy to tylko te drzwi sie zamykaja a inne nie
Zerknij na wiazke kabli idaca z drzwi do auta. Moze sie odpiela wtyczka albo zlamal jakis kabel. Wtyczka z tego co pamietam jest pod ta gumowa oslona pomiedzy drzwiami a slupkiem.
problem został rozwiązany. winnym okazał sie zamek w drzwiach kierowcy. Po jego rozebraniu i wyjeciu płytki okazało sie ze sciezki sa tak zasniedziałe ze niektorych juz nie było. Zamówiłem zamek a tymczasowo tak na próbe zrobiłem zwarcie pinow w kostce odpowiadajacych otwarciu drzwi (zwarcie mikrostyka) - lampka w drzwiach sie zapaliła i oswietlenie we wnetrzu auta tez działa prawidłowo. Mam nadzieje że jak przyjdzie za kilka dni zamek to i central od strony kierowcy bedzie działał na wszystkie drzwi.
Pozostaje tylko jeden problem związany z brzęczykiem przy otwartych drzwiach i zapalonych światłach, ob ten dalej nie działa. Może mi ktos powiedziec w jakim miejscu się znajduje? Co moze być przyczyną ze nie ma tego dźwięku?
Witam mianowicie na początku nie działało :
*brzęczyk świateł
*rozbrojenie alarmu przez otwarcie drzwi
*światło centrale
*światło w drzwiach kierowcy
Zabrałem się za rozebranie i wymianę mikro styków w zamku po rozebraniu wszystko było w porządku. Dla pewności prze lutowałem luty i złożyłem wszytko do kupy.
Dalej nie działało jak powinno. Rozebranie nic nie pomogło.
Metodą prób i błędów stwierdziłem ze po odłączeniu światła z drzwi kierowcy wszytko zaczyna funkcjonować tak jak powinno .
Dodam ze światełko sprawdzałem w tylnych drzwiach i świeci tak jak powinno więc jest dobre.
Więc pytanie brzmi co może być z tym światełkiem ze mi koliduje z resztą elektryki ??
No i mnie dopadła choroba nie działającej lampki w drzwiach kierowcy. Tylko u mnie przypadłość jest inna. Jak otworzę drzwi to nie działa a jak zamknę jak jakby na pierwszy skok zamka to lampka się zapala jak zamknę to naturalnie gaśnie. Padł mikrostyk ? Bo tak obstawiam a że zamek był już raz rozbierany bo auto się zamykało i otwierało to pewnie zamek pójdzie już do wymiany
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb