Denaturat sposobem na zamarzniete zamki ?

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Probowal ktos denaturatem "odmrazac" zamki, oczywiscie przy temp. dodatniej? Albo przemywac od wewnatrz szyby, neutralizujac w ten sposob pare wodna? Slyszalem o tym ostatnio, a jak wiadomo denaturat to procenty ktore "wchlona" wode i wszystko odparuje ;)
Awatar użytkownika
Exotic
Forumowicz

Post autor: Exotic »

Raczej pomysł mało udany. Denaturat nie ma przyjemnego zapachu :-P
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Ale tu chodzi o skutecznosc ;)

Ostatnio slyszalem w radiu audycje o przygotowaniu auta do zimy, radzili zeby uszczelki wazelina techniczna nasmarowac, chcialem to zrobic wczesniej, ale wozilem ja w bagazniku i w czasie mrozow zamarzla mi w tubce ;) Inna ciekawa "rada" bylo psikanie w zamki wd40.
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Post autor: Kitaj »

Ja smaruje wazelinką uszczelki i jest elegancko tylko raz dałem za duzo i sie drzwi skleily :mrgreen: Myslalem ze przymarzły wtedy a to wazelina tak skleiła. A co do denaturatu to ja myje wszystkie szyby w aucie i wewnatrz i na zewnatrz... Zapach przykry, owszem ale znika po paru chwilach. Kiedys w pks w obieg powietrza sie wstawialo butle z denaturatem i nie bylo takich problemow tak jak teraz ze drzwi w autobusie sie nie chca otworzyć..
Awatar użytkownika
kajtek110
Forumowicz

Post autor: kajtek110 »

a ja kupiłem sobie płyn do spryskiwaczy w makro,chciałem przyoszczędzić i najtańszy wsunąłem do koszyka i jak psikam na szyby to sam denaturat zasuwa z wywietrzników,a zalałem pełny zbiornik :-( Pamiętajcie żeby nie oszczędzać na zimowych płynach ;-)
S
Szymek08
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF+

Post autor: Szymek08 »

Kiedys AutoŚwit przeprowadzał test zimowych płynoe do spryskiwaczy i wygrał plyn z Biedronki Aura sie nazywa. Jest niby do -22 jesli sie nie myle ale wytrzymuje znacznie nizsze temperatury. Tak wyszlow tescie no i ostatniej zimy przy -27.5 miał sie całkiem dobrze :-)
ODPOWIEDZ