Nie jestem pewien czy tak samo jest w 1M, ale na pewno w golfie III (wiec zapewne w tolku 1L tez) czujnik temperatury zewnetrznej dla klimatyzacji jest na podszybiu, pod tym plastikiem ktory jest miedzy raminami wycieraczek. Tamten czujnik decyduje przy jakiej temperaturze zewnetrznej zalaczy sie sprezarka. Nawet jesli masz klimatronic z czujnikiem w zderzaku to i tak decydujace jest wskazanie tego czujnika w podszybiu.
Nawet przy rozgrzanym nic sie nie zmienia-wogole nie moge dać dmuchania do wewnatrz auta, czy dam na auto czy na dmuchanie do wewnatrz to i tak ciagle dmucha tylko na szybe?
Dostałem się do tego wiatraka i okazało się ze wtyczka nie łączy. Jak się ją dociśnie i przytrzyma to wszystko działa jak należy a jak puszcze to przestaje działać. Jak to naprawić czy konieczna będzie wymiana wtyczki? pozdrawiam
mam problem. jak włącze na panelu climatronica nawiew na szybe to o ile się nie myle to gwiazdka powinna się pokazać na wyświetlaczu ( nawet przy ujemnej temp) a mi się niepokazuje i strasznie szyby parują coś mam nie tak czy się mylę?