[ Dodano: 2010-11-19, 19:54 ] A z drugiej strony... Jak długo on pociągnie bez remontu? Taka sytuacja ma miejsce mniej więcej raz w tygodniu a na dzień dzisiejszy nie mam zbyt wielkich pokładów gotówki na remont....
Pytasz o ceny ... Więc podam jak to wyglądało w moim przypadku. Rozrusznik oddałem do zakładu zajmującego się regeneracją rozruszników/alternatorów.
Wymieniono:
- bendix bosh 84zł
- tulejki bosh 13zł
- szczotki 22zł
- uszczelniacz 11zł
Podpiął pod kompa i pokazało błąd, mechanik myślę że dobry bo jak pisałem na forum o huczeniu buczeniu podczas jazdy to trafił 100%. Przestawiony na pompie no i nie wiem czy nie na jakim kole. Ustawienie ponowne 200PLN. Rozrząd nowy 2 miesiące. Przyczyny nie stwierdził więc nie wiem mam nadzieje że się to nie powtórzy, przestane go cisnąć... to może dociągnie starości.
Mam pobobny problem jak nie identyczny. Ruszam spod swiatel na pierwszym bigu do 4k i swist, brak mocy i jakis dziwny dzwiek. Zjezdzam na pobccze i gasze auto, ogladam sinik, nic powierzchownie nie widac, wiec odpalam, meczy sie ze 3 sekundy u lapie, silnik chodzi ale wydobywa sie z niego dziwny dzwięk. Podejrzewam ze to moze byc wlasnie rozrzad, jutro dostane czesci i biore sie za wymiane, lecz potrzebny mi schemat ily dociagania srob, oraz chemat znakow kol zeby sprawdic czy przeskoczyl rozrzad a jesli przeskoczyl to o ile.
Poratowalby ktos takim manualem badz jakimis schematami? Bylbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
Więc tak. Rozrusznik zrobiony (elektromagnes wymieniony). Ale dalej problem się pojawia. Pierwsze odpalenie rano objawia się tym jakby aku padał; nawet kontrolki lekko przygasają. Aku wymieniony niecały miesiąc temu na Centrę Plus