Sony ma racje z tym olejem - reka nie powinna byc cala ufajdzna A ja mam jeszcze inny sposów. Powiedział mi o nim znajomy mechanik. Sposob jest sprawdzony na Toledo 1,9 TDI ktorego teraz ja mam i na Toledo III 1.9 TDI ojca. A wyglada to tak - odpalasz auto i niech pochodzi z 2 minuty nastepnie odkrecasz korek oleju i kładziesz go spowrotem tak jakbys chciał go przykrecic ale nie przykrecasz tylko kładziesz. Prosisz kogos zeny dodal gazu tak troche 2500 - 3000 obrotów. i obserwujesz korek z chwila dodania gazu powinien byc zauwazalny jego ruch w doł jakby był zasysany. Swiadczy to o tym ze silnik nie ma przedmuchów. Sposob sprawdzony i skuteczny.
Szymek08 pisze:Sony ma racje z tym olejem - reka nie powinna byc cala ufajdzna A ja mam jeszcze inny sposów. Powiedział mi o nim znajomy mechanik. Sposob jest sprawdzony na Toledo 1,9 TDI ktorego teraz ja mam i na Toledo III 1.9 TDI ojca. A wyglada to tak - odpalasz auto i niech pochodzi z 2 minuty nastepnie odkrecasz korek oleju i kładziesz go spowrotem tak jakbys chciał go przykrecic ale nie przykrecasz tylko kładziesz. Prosisz kogos zeny dodal gazu tak troche 2500 - 3000 obrotów. i obserwujesz korek z chwila dodania gazu powinien byc zauwazalny jego ruch w doł jakby był zasysany. Swiadczy to o tym ze silnik nie ma przedmuchów. Sposob sprawdzony i skuteczny.
Ciekawa teoria, pytanie jak sie ma do niej odpowietrzanie skrzyni korbowodowej...
Nie mam pojecia ale jak lekko przyssie korek to jest OK. Jak pisalem dwa seaty tak sprawdzilem nie mowiac juz o innych autach z rodzinki. I wszystkie Działaja jak trzeba
Dziekuj wszytskim za opinie - zdecydowałem się odpuścic to auto - dowiedziałem się jeszcze ze auto już jest długi czas na sprzedaz.
Co do auta kolegi z forum to jest bardzo fajne i napewno z pewna historią, jednak moja sytuacja jest neico bardziej skomplikowana i jeden z warunkow jakie auto musi spełnic to minimum rok 2000-2001 - jest to związaen z finansami firmowymi. Po prostu mogę dostać trochę kasy na autko jeśli spełni ten warunek. Także niestety odpada
Szukam juz teraz uparcie Seata Toledo więc być może wrzucę tutaj jeszcze jakieś jak wpadnie mi w oko. Czy mam wtedy zakładac nowy temat czy wszytsko pod tym ciągnąć ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 15:57 przez mihal85, łącznie zmieniany 1 raz.
Tutaj jest również brak znaczka TDI na klapie, ma hak i nie ma fotek silnika oraz nei wiem czy to odbicie czy jest jakiś problem z wyświetlaczem klimatronica?
mihal85, Co do pierwszego to przód chyba składał jakiś lakiernik po pijaku zderzak maska itp nie pasuje do siebie. Być może nawet ten http://www.youtube.com/watch?v=QL0nR4DrxCA Co do drugiego to błotnik strona kierowcy jest niżej, na klapie wszystkie oznaczenia a brak S, brak osłony pod silnikiem.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2010, 17:07 przez kornat, łącznie zmieniany 1 raz.
klimatroni sie rozlał o mocnego wciskania 0 szanowania autka ,po naklejce ja bym odpuscił a co do niebieskiego to dziwne ze brakuje zaslepek od srubek srodkowej konsoli i tapicerka się odkleja
Ostatnio zmieniony 22 lis 2010, 17:08 przez regii.kr, łącznie zmieniany 1 raz.