... hmm "cały komplet" - chodzi mi o coś takiego http://allegro.pl/seat-leon-toledo-halo ... 94088.html . Pierwszy raz bedę miał z tym do czynienia więc nie wiem. Ale jeśli można wymienić samą żarówkę to będzie o wiele taniej. Możesz napisać coś o kosztach, jaki to symbol/rodzaj żarówki ?
No nie tak do końca w zależności, którą stronę chcesz wymienić. Fakt są tam żarówki H3 i możesz je same wymienić bez wymiany halogenu ale:
lewą stronę możesz wymienić wchodząc pod auto i odkręcając dekielek natomiast prawą musisz zdjąć osłonę halogenu i odkręcić go od przodu ponieważ od spodu przeszkadzają osłony coolera i od tamtej strony się nie dostaniesz.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
W moim Seacie od zakupu nie działały halogeny, okazało się, że są wypięte kostki przy nich. Po ich podpięciu okazało się, że świecą ale problem polega na tym, że nie da się ich wyłączyć:p Przy pokrętle do świateł ciągle świeci się na zielono kontrolka halogenów i nie da się ich wyłączyć. I teraz moje pytanie, co jest walnięte? Podejrzewam, że ten włącznik od świateł padł i ciągle daje na halogeny prąd. Myślę nad wymianą tego pokrętła ale chciałbym się upewnić czy to na pewno to jest przyczyną.
Wydaje mi się że też tam szukaj przyczyny. Na początek spróbuj go rozebrać i obejrzeć czy nie da się go zreanimować może ktoś już coś tam grzebał i da się to jakoś zrobić.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
To prawda, ktoś już tam grzebał bo widać, że było podważane od boku. Został ślad od śrubokręta. Myślę kupić samo to pokrętło od świateł ale nie mogę na allegro narazie znaleźć.