[ALL] Transmiter FM

Wszystko o waszym audio w samochodzie.
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

[ALL] Transmiter FM

Post autor: Tomas »

No ale Maniek, to gówienko nie pobiera za dużo prądu. Jak mp3-ka. Zauważyłem, że nawet działa jak wepnę go pod wejście zapalniczkowe w bagażniku i obsługuję pilotem w siedząc za kierownicą ;) Szkoda tylko, że nie ma opcji wyłączania i że nie czyta tytułów mp3-ek. Gdy chce się go wyłączyć z sieci, trzeba poprostu wypiąć z gniazda zapalniczkowego (moim zdaniem powinien mieć jakiś guzik, żeby można go było wyłączać bez wypinania z gniazda zapalniczki :(

No ale plus jest taki, że 35zł (a na allegro widziałem jeszcze tańsze) + pendrive lub karta SD i jest całkiem fajnie grająca mp3-ka w aucie. Jeżeli ktoś ma fajne radyjko, którego żal mu się pozbywać, to to jest dobra opcja :)

W zestawie z transmiterem dostałem pilota i kabel USB-microUSB. Transmiter ma też wejście takie jak słuchawkowe, czyli pewnie można do tego podłączyć wszystko co ma takie wyjście na słuchawki (np. discman itp)
W instrukcji jest napisane, że można swobodnie pod transmitera wpinać: SD CARD, MP3/MP4, CD, DVD PLAYER, FLASH. ;)
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2008, 19:53 przez Tomas, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony
Auto: Hyundai
Model: ix35

[ALL] Transmiter FM

Post autor: gurszczak »

ja sprzedałem aura cd za 380 zł kupilem JVC z wejsciem USB za 330zł wiec bylem 50 zł na plusie hehe odbiór bardzo dobry nie wiem czy nie lepszy od aura cd i siedzi pen 4GB :) muzyka wszelkiego gatunku hehehe
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

[ALL] Transmiter FM

a policzyłeś tą foremkę do tolka pod radio o standardowej wielkości, wyciąganie, radia, wkładanie nowego, czas na tym stracony. Ja poszedłem do sklepu, kupiłem transmiter, wpiąłem w niego pendrive i 5minut po zakupieniu słuchałem sobie mp3-ek ;P hehee No i nadal mam fajne radyjko z CD, które RDS-a wyświetla mi na desce rozdzielczej (jak to Bozia przykazała) ;)
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony
Auto: Hyundai
Model: ix35

[ALL] Transmiter FM

Post autor: gurszczak »

Tomas1980 pisze:a policzyłeś tą foremkę do tolka pod radio o standardowej wielkości, wyciąganie, radia, wkładanie nowego, czas na tym stracony. Ja poszedłem do sklepu, kupiłem transmiter, wpiąłem w niego pendrive i 5minut po zakupieniu słuchałem sobie mp3-ek ;P hehee No i nadal mam fajne radyjko z CD, które RDS-a wyświetla mi na desce rozdzielczej (jak to Bozia przykazała) ;)

ta foremke dostalem od kumpla z ASO hehe wyjecie i podlaczenie nowego dlugo nie trwało a moje aura cd juz powoli zaczynallo sie wykonczac jak sie troszke glosniej podglosilo to sie wylaczalo spec stwierdzil ze koncóweczki nadpalone i zeby uwazać. Wyświetlacz niestety na desce mi nie dzialał a aura cd dziala ze wczesniejszym aura kaseta po zmianie przestal nie wiem czemu :( ale tak jak napisąłes tanim kosztem ma sie mp3 w aucie.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
A
ADIWWL

[ALL] Transmiter FM

Post autor: ADIWWL »

jak słabo ci działa antena od radia to kup sobie cos takiego http://www.allegro.pl/item451059989_wzm ... _audi.html tylko nie taki uniwersalny z tym niema problemu z słabym zasiegiem
A wyjęcie radia aura to nie jest jakis wielki problem ramka kosztuje z 15zł
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

[ALL] Transmiter FM

No fajne fajne. Będę chyba musiał zamówić coś takiego :)
Awatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz

[ALL] Transmiter FM

Post autor: maniekmc »

No chyba ja sobie to zakupię, już mnie wk... ta moja antena- Adi masz to i działą?
[center]Obrazek[/center]
A
ADIWWL

[ALL] Transmiter FM

Post autor: ADIWWL »

mam dokładnie to samo i najpierw kupiłem uniwersalny i zaczeło grac jeszcze gorzej a dopiero jak zakupiłem ten dedykowany do vw to zaczeło grac o wiele lepiej
montarz tego tez jest banalny na ten kabelek jest miejsce w kostce seryjnej wpina sie to tam i miedzy antene i radio i działa ( tyle tylko ze trzeba wyjąc radio)
w
ww200
Forumowicz

[ALL] Transmiter FM

Post autor: ww200 »

Ja do swojego radyjka kupiłem to: http://moto.allegro.pl/item464722711_au ... e_mp3.html

Jeśli chodzi o kiepski odbiór radyjka,to głównie winę ponosi za to wzmacniacz w stopce anteny.Wystarczy odłączyć wzmacniacz i zrobić bezpośrednie połączenie anteny z kablem.Sprawdzone i działa super.
Awatar użytkownika
dero87
Forumowicz

Transmiter

Post autor: dero87 »

Hej, mam problem z Transmiterem, zakupiłem nowy z wejściem na USB na karty SD i z ekranem LCD
coś podobnego do tego
http://allegro.pl/fm-transmiter-mp3-z-u ... 31697.html
podłączam zgodnie z instrukcją obsługi i nie chce działać, Radio Aura kaseciak gra sobie ustawioną stacje radiową a na wyświetlaczu transmitera widać ze gra jakaś piosenka z podłączonego pendriva (działa equalizer) ale w głośnikach tylko słychać ustawione radio, próbowałem rożne częstotliwości i nic z tego, po podpięciu w autach znajomych, u jednego grało a u drugiego nie, nie mam pojęcia o co chodzi, czy ktoś z was ma jakieś pomysły ?
ODPOWIEDZ