[1M] Gdzie znajduje się moduł komfortu ?

Wszystko o elektryce w aucie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
neostar
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.6

Post autor: neostar »

a gdzie Ty na pilocie znalazłeś numer? Powiem Ci tak, jeżeli sugerujesz się napisem na obudowie kluczyka to możesz się przejechać. Ja niby też mam napisane 433MHz a pilot jest wsadzony 434MHz.
j
jkkono
Forumowicz
Auto: -
Model: -

Post autor: jkkono »

moze i tak ale glownie chodzi mi o to ze modul nie zapamietywal dodanego pilota wiec mysle ze to czy pilot jest 433 czy 434 nie ma wiekszego znaczenia . Glownym moim watkiem jest czy po zmianie modulu powinienem cos doprogramowywac !!!
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
k
kamilwsp
Forumowicz

Post autor: kamilwsp »

wczesniej modul widzial kluczyk czy nagle przestal widziec. czsami po zmianie modulu trzeba go zakodowac ale jak bedziesz mial o takich samych numerach to kodowanie powinno byc identyczne. moze faktycznie moduł sie wy**** dlatego nie widzi klucza
diagnostyka VAG, elektromechanika samochodowa
VAG i inne...
j
jkkono
Forumowicz

ja nie zmienialem modulu poprostu stary pilot przestal dzialac mial uszkodzenie mechaniczny , wiec dokupilem sam pilot do kluczyka o tych samych umerach i chcialem go zaprogramowac vag ale nie moglem , ( kupiony pilot jest dobry )
Wiec potrzebuje informacja czy po zalozeniu nowego modulu o tych samych numerach cos sie rozprogrmuje i bede musial jakos ( nie zanam sie natym ) programowacc ) WIEC PONAWIAM PYTANIE CZY KTOS WIE CZY PO WYCIAGNIECIU STAREGO MODULU I ZALOZENIU NOWEGO TEN NOWY BEDZIE CHODZIL ODRAZU PRAWIDLOWO CZY MUSZE COS DOPROGRAMOWAC !!!!!
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
k
kamilwsp
Forumowicz

Post autor: kamilwsp »

powinien na 99% chodzic prawidlowo jak te same numery i koncowka literowa. ta koncowka literowa najwazniejsza. jak masz domykanie szyb z pilota to moze w nowym nie byc bo nie bylo tego seryjnie w 2000 roku
diagnostyka VAG, elektromechanika samochodowa
VAG i inne...
Awatar użytkownika
rafrut6
Forumowicz
Model: 2.3 V5

Post autor: rafrut6 »

ja wymienialem modul u siebie z miesiac temu. Owszem bedzie chodzil ale nie bedzie ci sie zamykal z pilota samochod. Zostaje tylko serwis tam ci zaprogramuja wszystko. Koszt 140zl. Potem zostaje sie tylko cieszyc naprawionym autem i troche lzejszym portfelem
j
jkkono
Forumowicz

rafrut a powiedz mi czy zalozyles modul o dokladnie tych samych numerech lacznie z ostatnia cyfra ?
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
s
siwy_a1
Forumowicz

Post autor: siwy_a1 »

Pilot można zaprogramować w punktach, gdzie dorabiają klucze z immo :) Sam pracuję w takim miejscu i koszt jest oczywiście niższy niż w serwisie ;)
siwy_a1
Awatar użytkownika
rafrut6
Forumowicz
Model: 2.3 V5

Post autor: rafrut6 »

jkkono pisze:rafrut a powiedz mi czy zalozyles modul o dokladnie tych samych numerech lacznie z ostatnia cyfra ?

Numery musza sie zgadzac co do jednej cyfry. tam jest na module takim tłustym drukiem numer i on musi byc taki sam
j
jkkono
Forumowicz

rafus wiem ze numery maja byc te same ale co z litera na koncu u mnie jest S a nie moge takigo znalesc w interbnecie zeby kupic , wiec moz ewiesz czym moza to zastapic ?
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
ODPOWIEDZ