Toledo 1.9 TDI vs Honda Accord & VW Golf V

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Wziąć numery, wziąć to, wziąć tamto :P

Widzę jesteście normalnie podrywacze total jak tak robicie ;)

Martinez no może i tak było nie wiem :D
S
Szymek08
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF+

Post autor: Szymek08 »

Gdzie tam Honda to badziewie jedzie dopiero jak ma wiecej niż 5 tys. obr/min. a co idzie za obrotami to spalanie i nikt tego nie oszuka i tyle. Ciotka ma Civica 3D z 2003 roku. Fakt ze to tylko 1.4 i 90 PS ale zato waga mniejsza, boze w 2 osoby na pokładzie wracalem tym z Warszawy i normalnie masakra zeby to jakos jechało to musialem to krecic strasznie a i tak wielkie G z tego było. Mój Tolek fakt ze 110 PS ale z 4 osobami to wciaga ta Honde na śniadanie i to przy spalaniu jakiego taka Honda nie osiągnie nigdy. Toledo is the best :-)
Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz
Auto: TOLEDO 1M
Model: AGZ

Post autor: Wyplosz »

Honda to benzyniak a one mają mniejszy moment obrotowy to dla tego takie odczucia, a to że trzeba wysoko krecić to standard bo to są silniki wysoko obrotowe
- Miałeś kiedyś marzenia ??
- Tak miałem zostać kierowcą rajdowym
- I co ?
- I zostałem piratem drogowym :D
K
KrystianNh
Forumowicz
Auto: Audi A6 C5
Model: 2.7 Biturbo AJK

Post autor: KrystianNh »

Szymek08 pisze:Gdzie tam Honda to badziewie jedzie dopiero jak ma wiecej niż 5 tys. obr/min. a co idzie za obrotami to spalanie i nikt tego nie oszuka i tyle. Ciotka ma Civica 3D z 2003 roku. Fakt ze to tylko 1.4 i 90 PS ale zato waga mniejsza, boze w 2 osoby na pokładzie wracalem tym z Warszawy i normalnie masakra zeby to jakos jechało to musialem to krecic strasznie a i tak wielkie G z tego było. Mój Tolek fakt ze 110 PS ale z 4 osobami to wciaga ta Honde na śniadanie i to przy spalaniu jakiego taka Honda nie osiągnie nigdy. Toledo is the best :-)

Dlatego ja toledem jezdze w trasie bo zajeb..... się jezdzi komfort wyprzedzania :-P
A po mieście jezdze małym zwinnym autem , łatwo zaparkować :mrgreen:
S
Szymek08
Forumowicz

Ja po miescie i w trasie Tolkiem śmigam bo to SUPER auto. A Ciotka zamienia tego Civica na nowego 1.8 140PS i sie łudzi ze bedzie jej 9l/100km w miescie palił bo tak jej w salonie powiedzieli - śmiać mi sie chce :-D Toledo TDI is THE Best. A ja tak coraz bardziej myśle nad Toledo II 1.9 TDI 150km ARL a 2004 roku (a po sprowadzeniu jakiś modzik) wtedy zycze powodzenia takiej Hondzie - ale to dopiero w przyszłym roku -się zobaczy ;-)
Awatar użytkownika
Martinez
Forumowicz

Post autor: Martinez »

Szymek08 pisze:bardziej myśle nad Toledo II 1.9 TDI 150km ARL a 2004 roku

Ja myślę o tym samym ale nie 150 km a 131 ASZ :D
Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno... :)

http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1212
S
Szymek08
Forumowicz

Martinez a czemu 131??? Tak pytam bo mi sie wydaje ze jak zmieniać to juz na znacznie mocniejszy chodz ten i ten są mocne i strasznie elastyczne. Ja myśle o ARL i jakis modzik tak w granice 180 bo to chyba wykonalne jest :-) Ale jak juz mowilem to sie zobaczy bo moj AHF mimo iz z 2000roku ma dopiero 170000km przekulane i smiga ze az szkoda sprzedawac no ale milo miec ogien pod nogą :-D

[ Dodano: 2010-10-20, 16:52 ]
Myślałem też nad zmianą na Ibizę Cuprę 1.9 tdi 160PS w serii bo to małe i zwinne auto. Ale po pierwsze Tolek jest praktyczniejszy (większy bo w Ibize to wygodnie tylko 2 osoby tak naprawde), po drugie Ibiza jeszcze troszkę za droga, po trzecie podoba mi sie to forum. Jedno jest pewne zostanie SEAT :-)

[ Dodano: 2010-10-20, 16:53 ]
Ewentualnie Leon 1.9 TDI FR 150km
Awatar użytkownika
Martinez
Forumowicz

Post autor: Martinez »

Szymek08 pisze:Martinez a czemu 131???

ja jak szukałem to strasznie chciałem mieć ten silnik. Jeśli chodzi o mnie to jest to dobre połączenie mocy w stosunku do spalania, no i skrzynia 6-tka to coś co mi się podoba. Jako że ja robie dość sporo km potrzebuję auta ekonomicznego, mój Tolas jest z 2003 z przebiegiem 205 k km (oryginalnym) wiec z ekonomicznego punktu widzenia raczej nie opłaca mi się zmieniać auta tylko po to żeby mieć 20 km więcej...
Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno... :)

http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1212
s
szakal86
Forumowicz

Post autor: szakal86 »

ARL to piękny silnik :) sam takiego mam i naprawdę nie narzekam. W trasie idzie zejść spokojnie poniżej 6l. W mieście trochę gorzej i ok 8l łyka. A jeśli chodzi o późniejsze modowanie takiego silnika to również jest bajka. Oryginalne układy wytrzymują podobno duże przyrosty mocy. Samym chipem można podkręcić spokojnie do 180KM, a robiąc swego czasu dolot z kwasówki dowiedziałem się że da rade wyciągnąć "bezpieczne" 220KM (ale to już przy dużo większych kosztach)
Szczerze polecam :D:D
Awatar użytkownika
dominik
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: dominik »

Martinez, ja ,,słyszałem" od gościa co pracuje w ASO VW że 131 km i skrzynia 6-cio stopniowa to jest coś nie tak. Podobnie jak w benzyniakach 1.6. Tylko że była to rozmowa o ibizie a nie wiem czy ten sam komplet jest w toledo montowany ;)
ODPOWIEDZ