ewentualnie do roboty dwumas+sprzęgło, satelity i poduszki pod skrzynią i silnikiem
Jak nie pomoże, to trza będzie silnik na elektryczny wymienić
One mniej się telepią ,a problem skrzyni i lewarka zniknie całkowicie
(ale dystanse między "tankowaniami" drastycznie się skrócą )
no wiec brak 1, 2 i wstecznego nic nie gruchnelo podczas wrzucania biegu tylko tak jakby zblokowal sie mechanizm jedynka i dwojka nie wchodza bo nie czuje oporu a po puszczeniu sprzegla w pozycji 1 biegu nic nie slychac a auto nie jedzie i tak na 2 tez a wsteczny stawia opor po wcisnieciu i przeniesieniu drazka i jakby brakowalo z 1 centymetr do wbicia ehhh TOLEDO II ARL
macie jakis pomysl dzieki serdeczne
A wiecie moze co mi sie stało w skrzyni bo chodzi o to ze wskakuje mi wsteczn tlko i wyłącznie reszta biegów ok...Na poczatku lekko wyskakiwał i przy cofaniu zuzniło w skrzyni...ale oczywiscie trzeba było trzymac ręką ab nie wyskoczł a teraz juz wogule nieda sie utrzymac odrazu wyskoczy i słychac zgrzyt...tak wiec zostałem pozbawiony wstecznego...Co moze bc w skrzyni i ile naprawa moze kosztowac i co bedzie trzeba wymienic??Pozdrawiam
Nie będę niczego reklamował, bez zgody Administratorów- bo wiem,że krypto reklama jest bardzo zła
Orientujecie się czy skrzynia manualna 5-biegowa z 1L '94r z silnikiem 1,8 będzie pasować do 1L '97r z silnikiem 1,6 8V?
Jeśli ktoś robił podobną podmiankę, proszę o info
A wiecie może koledzy jakie przełożenie ma skrzynia EBF? I jaka powinna byc prędkość max Toledo 1.9TDI AHF z tym silnikiem. Tak z czystej ciekawości pytam