Co może być przyczyną milczenia cb radio president johnny II antena SIRIO AS 100 przejechałem trasę ok 500km i radio odezwało się 2 razy dodam że wszystko jest podłączone jak być powinno. Zastanawiam się czy może antena się rozstroiła a może radio się zapsuło
Ja też miałem taki przypadek, antena Sirio ML145. Okazało się że jeden kabelek w magnesie się rozlutował. Zalutowałem, dorzuciłem trochę silikonu i zbiera lepiej niż wcześniej
Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno...
1. sprawdz czy kabel antenowy nie jest gdzies przełamany oraz jak wygladają newralgiczne pkt linii antenowej czyli połaczenia kabla antenowego z radiem i z samą anteną
2. podepnij pod radio drugą antenę np magnesowke od jakiego swego znajomka i zobacz jak bedzie sytuacja wygladac bo byc moze masz jakies mechnaiczne uszkodzenie w samej antenie
3. jest jeszcze opcja uszkodzenia w samym radio ale bez min podstaw elektroniki nic nie zdziałasz
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center][/center]
Dzięki za podpowiedz rozbiorę ten magnes i zobaczę czy tam wszystko jest ok uszkodzeń mechanicznych żadnych widocznych niema radio jest jeszcze na gwarancji to może naprawią tylko muszę wykluczyć antenę.
( dopiero się za to zabrałem zrobiłem jak pisaliście pożyczyłem inną antenę i radyjko bez strojenia ożyło w mojej antenie stało się dokładnie jak Martinez napisał chwila roboty kabelki polutowane silikonem zalane radyjko jak nowe dzięki za pomoc!!!)