witam. szukałem ale nie mogłem znaleść odpowiedzi. Sprawa wygląda tak : gdy stoję i włączę climatronic to jest odczuwalny moment gdy sie załącza klimatyzacja poprzez lekkie chwilowe drganie samochodem, ( nie zawsze)ale to ustaje po krótkiej chwili a gdy jade i np przyspieszam to czuje spadek mocy. też tak macie czy coś mojego Tolka boli?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2011, 21:58 przez dominik, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe boli go ze ma mało konków pod maską chyba klima też musi pobrać troche mocy do swojego działania wiec wydaje mi sie ze to normalne, ja u siebie po wlaczeniu klimy tez to odczuwam, aczkolwiek moge sie mylić
I również potwierdzam że na włączonej klimie auto się zamula więc Dominik nie masz się co martwić Tak ma być.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Odgrzeje kotleta!! Spadają obroty i drga auto i czuć spadek mocy. Wiadomo coś musi sprężyć gaz, jak jest go mało to sprężareczka musi nadrobić wiec sie troche wiecej weźmie kucy, i wiadomo przy jeździ na klimie z małą ilościa gazu można mieć większe spalanie, bo nie ma cisnienia odpowiedniego w układzie;)
A czy przypadkiem jak nie ma odpowiedniego cisnienia w ukladzie to nie zadziala zawor niskiego cisn. i uniemozliwi zalaczenie sprezarki klimy?
Jak jest malo freonu to klima bedzie tylko cieplejszym powietrzem dmuchac...