W ASV 110 tak, u ciebie nie wiem. Zrob cos z ta temperatuta bo silnik bedziesz przegzewal i dopiero wtedy bedzie problem, braki mocy, gotujacy sie plyn itp.
Właśnie taki mam zamiar. Wymienię termostat, wymienie płyn i zobaczymy. Bo dzisiaj rano po nocnym staniiu Tolek szedł jak dziki. Przegoniłem go ostro może coś gdzieś mu ciąży
witam serdecznie mam problem z Toledo 1 1.9 tdi auto jest chipowane zakupione przezemnie po chipie jeżdze juz 3 miesiace i auto troche straciło na mocy jadąc na 4 biegu i wciskajac gaz do dechy turbina ładuje tak nie do konca i będąc w momencie 2.5 tysiaca obrotów chwilowo wstazówka obrotomierza sie wacha i ładuje dalej auto nie ma takiego odejscia mozecie mi pomuc w tym temacie z góry dziekuje róznice dostrzegłem po wymianie oleju i filtra miałem 15w/40 minerALny i taki sam zalałem castrol nie wiem co sie dzieje prosze o pomoc
to niezła ruinę masz z tego silnika skoro zalewasz go mineralnym. Mniemam ze po 250 tysi to on ma na koło
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
pawelostrowski 100 razy lepszy byłby półsyntetyk, a 1000 razy lepszy pełen syntetyk. Jednak jak masz nieszczelny silnik to już kaplica, bez jakiegoś remonciku/wymian się nie obejdzie...
silnik jest szczelny nic nie cieknie nie ma przedmuchów tylko cos mu się nie chce wkrecac może to być problem wtryskiwaczy ?? mogą lać? przy odpalaniu idzie obłoczek malutki białego dymu na zimnym silniku