Toledo 5p i megane scenic i bum ;(

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
A
ADIWWL

Post autor: ADIWWL »

Niedziela wakacje nad morzem mały wypad na hel zatrzymałem się przed przejazdem kolejowym i nagle widzę w lusterku pędzącego scenica na szczęście zorientowałem się i próbowałem podjechać ale nie zdążyłem i bum dzięki temu ze podjechałem z 1m do przodu to uszkodzenia nie są wielkie kilka zarysowań zgięta tablica rejestracyjna połamana ramka ale mnie koleś zdenerwował miałem ochotę mu wpi..... . w poniedziałek do serwisu zobaczymy czy nic się pod zderzakiem nic nie uszkodziło
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Współczuję :/ Kretynów na naszych drogach nie brakuje, a jemu należał się ostry wpi.....
Może by go to nauczyło rozwagi na drodze... Daj znać co z autkiem!
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

No oby nie było więcej zniszczeń dobrze że nic poważnego się nie stało.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
x
xMarcin95x
Forumowicz

Post autor: xMarcin95x »

hehe znajomy mi ten przejazd , bo też tam o mały włos bym w dupe dostał a do tego chamski zakręt jest przed nim ;/
K
Kaspoll1988
Forumowicz
Auto: Seat Leon 1P
Model: 2.0 TDI

Post autor: Kaspoll1988 »

a pewnie scenica pół nie ma!! hehe!! ludzie nie myślą!a trzeba my było wpier... i wyrzucić kluczyki czy kartą gdzieś w krzaki , niech kretyn szuka!! nauczy się że pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł:) hehehe
A
ADIWWL

Post autor: ADIWWL »

Należał mu się wpier.. ale po moim pouczeniu lepiej nie będę cytować :mrgreen: koleś nie mógł słowa wykrztusić jąkać się zaczął przepraszał szkoda go było już wtedy bić .
Dziś zauważyłem ze nie mam światełek od podświetlenia rejestracji okazało się że wpadły do środka po wyjęciu okazało się nie wiem jakim cudem że są całe nic nie pękło włożyłem na miejsce i siedzą jak by im nic się nie stało.

Jak wygląda likwidacja szkody z oc bo nie wiem czy mam wszystko ok wezwałem policje wystawili mu mandat a mi kazali tylko spisać jego dane nr rejestracyjny i nr polisy (dodali ze naprawa poniżej 200zł nie jest wypłacana) i nic poza tym nie mam jak wstawię auto do aso na naprawę bezgotówkową to oni to sami załatwią?
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Post autor: tony »

ADIWWL pisze:jak wstawię auto do aso na naprawę bezgotówkową to oni to sami załatwią?
tak tylko muszą być w sieci naprawczej danego towarzystwa ubezpieczeniowego :) - tak by było najlepiej i najmniej bujania się :lol:
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Awatar użytkownika
wengan
Forumowicz

Post autor: wengan »

ADIWWL pisze:
Jak wygląda likwidacja szkody z oc ?

W pierwszej kolejności skontaktuj się z firmą ubezpieczeniową sprawcy kolizji.
Koniecznie trzeba to zgłosić przed wstawieniem auta do naprawy.
Ostatnio pewna miła bondynka też zatrzymała mi się na tyłku ;) Zadzwoniłem do AXA, przyjęli zgłoszenie szkody i proponowali warsztaty z którymi mają podpisane umowy. Niestety do najbliższego miałem 60km więc zdecydowałem się na kosztorys i wypłatę gotówki. Po kilku dniach przyjechał rzeczoznawca zrobić opis szkody, fotki itp. Po tyogodniu miałem kosztorys, a po następnych 2 tygodniach kasiorka wpłynęła na konto.
Powodzenia w załatwianiu i oby jak najmniej takich zdarzeń.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Post autor: tony »

wengan pisze:Po tyogodniu miałem kosztorys, a po następnych 2 tygodniach kasiorka wpłynęła na konto.
dobrze jeszcze się odwołać od pierwszej wyceny bo jest robiona "na odwal" :lol:
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
G
Gizmo
Forumowicz

Post autor: Gizmo »

tony pisze:dobrze jeszcze się odwołać od pierwszej wyceny bo jest robiona "na odwal" :lol:

dokładnie, ja po dzwonie cordobą dostać mialem 3400, ale po odwołaniu i lekkim nękaniu gościa z ubezpieczalni sprawcy dostałem 5 tys.
Warto walczyć o swoje :D
ODPOWIEDZ