Panowie i Panie piszę to bo mam 100% pewności skąd się bierze woda w tolku - ale jak obejść problem nie mam pojęcia. U niektóych jest to filtr pyłkowy a raczej jego osłona. U mnie niestety jak i u większości problem jest dużo poważniejszy.
Uszczelnienie blachy w drzwiach nic nie daje - niestety, bo nie tam tkwi przyczyna - owszem woda może się przedostać ale to jest pare kropli a to autka nie zaleje. Problem tkwi w uszczelce drzwiowej - jest zaprojektowana jak rynna. I teraz prosty test. Osuszczcie dokładnie uszczelkę w drzwiach, szczególnie dokładnie pod nią za tą powieką czy jak to nazwać. Zacznijcie lać wodę w połowie wysokości drzwi. 100% pewności że będzie sucha na dole całkowicie. Wystarczy że zaczniecie lać po górze a dokładnie po stronie między kierowcą a pasarzerem macie pewnosć że progi mokre i woda w kabinie
. Jak się wtedy przyjzycie uszczelce to zobaczycie że to rynienka która prowadzi wode prosto do autka a nie na zewnątrz
Jak to obejść - nie mam pojęcia. Ogólnie - tak mi sie wydaje że dolna część drzwi zbyt mocno przylega zamykając uszczelkę i nie pozwalająć iodejść wodzie z pod płatka , no to ta znajduję inne wyjście. Nie wiem.
Do tych co im szyby parują - macie wode w matach tylko jescze na dole i nie czujecie pod ręką.
Do zdziwionych że ciekną przednie drzwi a woda z tyłu - bo podłoga jest pochyła.
Pozdrawiam