[1L] Jaką instalację gazową polecicie ?

Wszystko o silnikach zasilanych gazem
ODPOWIEDZ
z
zzimny
Forumowicz

Post autor: zzimny »

po prostu maja większe ciśnienie, i oszukuja an dystrybutorach
Awatar użytkownika
kruk1406
Forumowicz

Post autor: kruk1406 »

ja mam instalację V-TEC zakładałem ją rok temu i jest naprawdę super każdy wtrysk można wymienić oddzielnie, dwukomorowy reduktor gazu cena około 2500zł. W zbiornik wchodzi 40 l gazu i na tym zbiorniku robię 412 km.
l
lipton1977
Forumowicz
Auto: Octavia
Model: 1.4 Tsi

Post autor: lipton1977 »

JA mam BRC i żadnych odpukać kłopotów spalanie 10-12l w miescie.
lipton1977
Awatar użytkownika
neostar
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.6

Post autor: neostar »

zastanawiające jest to co piszecie o butlach. Moja ma 44l i wchodzi mi max 31. Chyba ciut za mało.
R
Romano
Forumowicz

Post autor: Romano »

Zależy na jakiej stacji tankujesz. Ja mam 47l i np na Orlenie w Kce na początku wchodziło mi 32l a teraz wchodzi mi 34, a na Orlenie w Szczekocinach weszło mi prawie 36 ;P Tak jak pisze zzimny tankują pod innym ciśnieniem i dlatego tak wchodzi ;P
T
TomekTomek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: TomekTomek »

Witam co powiecie o instalacji Stag 300 plus dzwoniłem do zakładu w Siedlcach założenie kosztuje 2 tyś. to przystępna cena , jakie są opinie o tej instalacji. Jeszcze jedno odwiedziłem zakład w którym zajmują się wydechami powiedziano mi że gaz szkodzi na przykładzie wydechu że nowy wydech przykładowo pochodzi 7 lat a z gazem o połowę mniej , czy gaz szkodzi czy też nie , jak uważacie.
Awatar użytkownika
sroczkin
Forumowicz

Post autor: sroczkin »

firma stag to jedna z czolowych firm produkujacych podzespoly do instalacji gazowych ale nawet instalka firmy BRC zalozona przez kiepski warsztat bedzie sprawiac klopoty czyli moral i regola najpierw zaciagnac opini o warztacie montujacym gaz a potem myslenie o typie instalki firmy BRC STAG 300 KME to sa jedne z lepszych instalek co do wydechu tak to prawda ze szybciej sie zuzywa na gazie ale biorac pod uwage ile taniej sie jezdzi na gazie to jest problem mozliwy do przelkniecia ale pod warunkiem ze gaz zalozy dobra firmy a nie "pan kazio' po okazyjnej cenie a potem ciagle klopoty z autkiem przykladowo w gdyni cena instalki STAG 2400 a z najnowszym programem 2800
l
lipton1977
Forumowicz
Auto: Octavia
Model: 1.4 Tsi

Post autor: lipton1977 »

podczas spalania gazu powstaje dużo pary wodnej więc korozja wiadomo może nastąpić wcześniej,co do instalacji to bardzo duże znaczenie ma to czy fachmani zrobią to zgodnie z myślą techniczną a nie na[ odwal się ].
lipton1977
D
Daro1986
Forumowicz

toledo II 2.3 v5 i gaz

Post autor: Daro1986 »

Mam takie pytanko ... Czy moze ktos ma zgazowanego seacika 2.3v5 bo niewiem jak ten silnik araguje na gaz czy pojezdze na nim i czy duzo mi oslabnie ?? prosze o odpowiedz Czy mam zakładac instalacje gazową??
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Post autor: tony »

forumowicz Ojdan ma 2,3 z LPG :)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
ODPOWIEDZ