Koledzy powiem Wam na swoim przykładzie ... pierwsze drzwi, które przeciekały były przednie lewe .... jeszcze przed zimą, długo nie czekałem i pojechałem do najbliższego ASO, który znajduje się w Rybniku, zrobili dobrze, do dziś nie cieknie ale cena - jedyne 175 zł co jest absurdem jak zobaczycie przy tym co zaraz opisze.... minęły 3 miesiące i zaczęły cieknąc tylne lewe .... nie zastanawiałem się tylko kupiłem silikon za 20 zł i z teściem na garażu odkręciliśmy tapicerkę z drzwi ( bardzo szybko i łatwo ) odkręciliśmy czarną blachę (nie całkiem) która jest przymocowana do drzwi i uszczelnialiśmy silikonem następnie przy dokręcaniu silikon wychodził wystarczy przejechac palcem wzdłuż blachy i wszystko dokręcic tak do dziś nic mi nie cieknie nie trzeba żadnych folii, uszczelek itp koszt to jedynie 20 zł za silikon.
http://i49.tinypic.com/330zeyc.jpg
wystarczy poluzowac te śruby (zaznaczyłem na żółto) i wcisnąc tam silikon ... dokręcamy śruby a resztki silikonu, który wyszedł wystarczy rozprowadzic wzdłuż tej czarnej blachy i uwierzcie mi nie dajcie się nabrac na tych pajacy z ASO co Was skasują grube pieniądze u mnie 175 zł za 1 parę drzwi ... czyli jakbym robił u nich 4 to prosty rachunek 700 zł nie moje ... a dołożę drugie tyle i mam wyjazd z zagranicę last minute hehehe.... pozdro