[1L / 1M] Problemy przy odpalaniu / Nie odpala

Wszystko o silnikach wysokoprężnych
ODPOWIEDZ
k
kamilwsp
Forumowicz

Post autor: kamilwsp »

czyli tak jak powiedzialem na poczatku i kilku kolegow potwierdzilo, ze moze byc to wina mapy w sterowniku.
a czy zdrowe jest dodawanie mocy?... jak bedziesz dbal o samochod a najbardziej o turbine to wszystko bedzie chodzic cacy ;D . a no i ze sprzeglem delikatniej trzeba bedzie sie obchodzic. ja juz okolo 1000 km po programie i jak narazie odpukac ale nic z tych rzeczy o ktorych pisalem nie siadło..
diagnostyka VAG, elektromechanika samochodowa
VAG i inne...
s
sebol89
Forumowicz

Post autor: sebol89 »

Korci mnie te 130KM <zygi> Muszę połączyć dobre z pożytecznym :-) Chyba jednak to zrobię :-)
k
kamilwsp
Forumowicz

ja mam cos blizej 140 bo z leonem 2,0 tdi to po 500 metrach wychodze na przod o pol metra :-D
VAG i inne...
Awatar użytkownika
marcinenergy
Forumowicz

Post autor: marcinenergy »

sebol89 ja też miałem ten problem z afn-em i zmiana map a przy okazji nowy soft pomogły jak ręką odjął :) obecnie auto (już u nowego właściciela) zrobiło z tym softem 100kkm (300kkm na budziku łącznie) i wszystko ok, odpalanie też ok :)
s
sebol89
Forumowicz

marcinenergy, nowy soft czyli moc podniosłeś? A gdzie robiłeś bo szukam kogoś kto to zrobi dobrze i tanio :-)
Awatar użytkownika
marcinenergy
Forumowicz

Post autor: marcinenergy »

sebol89, zgadza się, podniosłem moc ... a robiłem w Bydgoszczy u Waldka firma superchip. Na jego stronie znajdziesz kontakt więc jak coś to się dogadasz telefonicznie co do ceny.
s
sebol89
Forumowicz

marcinenergy, dzięki za namiar :-) Do Bydgoszczy mam jakieś 120km więc od razu będę mógł zrobić mały test :-)
p
przemo179

Post autor: przemo179 »

Witam. Ja również mam problem z odpalaniem mojego Tolka. Na zimnym pali od razu, gorzej na ciepłym, trzeba trochę pokręcić zanim załapie :/ Sprawdziłem go na VAGu i pokazał błąd 'nastawnik objętości N146' (czasami miga kontrolka świec żarowych). Autko mam na chipie, turbina budzi się już przy 1000 obrotach, zbiera się ładnie i idzie jak burza :D A Co polecacie koledzy, jeśli chodzi o ten błąd ? Zwiększyłem mu dawkę paliwa i dalej długo pali, czy nastawnik objętości to faktycznie może być powód długiego palenia? Z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi :)
k
kamilwsp
Forumowicz

ja to bym mu mape troche zmowdowal bo z czasem sie wysypuje i wtedy zle pali na cieplym.
VAG i inne...
O
On21
Forumowicz
Auto: -
Model: -

Post autor: On21 »

Witam,mam problem z odpaleniem .. tzn jeszcze jak nie było bardzo zimno samochód chwile pokręcił i odpalał.Na ciepłym bez problemu.Jednak dzisiaj wsiadłem (stał całą noc i popołudnie i h*j) chwile kręci ale nic z tego.Niemam pojęcia czy akumulator stary czy nowy bo kupiłem ten samochód w lutym i takiej informacji nie dostałem.Od czego zacząć co sprawdzić itp dajcie jakąś rade w lbn jest 6stopni i już nie pali więc co bedzie w zimie ;/!

[ Dodano: 2010-09-30, 15:31 ]
posiadam TOLEDO II 1.9 TDI 99r. ok 200tys.km
On21
ODPOWIEDZ