mro no ale przecież i tak normalny torx ma 6 ramion a ten ma 5 .... jedynie co można zrobić nie mając tej końcówki to :
- wywalamy całą przepływkę ... i nacinamy łeb śruby brzeszczotem żeby pasował pod płaski wkrętak
- dobre kombinerki i wykręcamy przy użyciu siły
Co do odkręcania torxa to można się pobawić i dobrymi kombinerkami odkręcić a później znaleźć śruby na krzyżak bądź inne i je wkręcić. Następnym razem nie będzie kłopotu z odkręcaniem Ja tak zrobiłem u siebie i już się nie męczę, no i trochę kasy zostało w kieszeni
A mogą koledzy mi napisać czy to prawda że można czyścić przepływke sprejem do czyszczenia hamulców??? Tak pytam bo gdzieś wyczytałem taki patent.... U mnie żadnych objawów źle działającej przepływki nie mam, ale przy wymianie oleju i filtrów chciałem taki zabieg przeprowadzić. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2010, 15:28 przez Szymek08, łącznie zmieniany 1 raz.
Szymek08 spray do hamulców tj zwykły odtłuszczacz, ale wpierw jakimś spray-kontakt musisz użyć, a później może być jakiś zmywacz żeby syf usunął i szybko odparował.
Dzieki za odpowiedzi Wiec lepiej kupie jakis spray do czyszczenia przepływomierzy o ktorym jeden z kolegów wspominał A jak nie dostane to cos do czyszczenia styków elektrycznych i jakiś zmywacz. Jeszcze raz dzieki za odpowiedi
W sobotę czyściłem przepływomierz środkiem CRC AIR SENSOR CLEAN.
Po wyjęciu przepływki widać było czarny nalot na drucikach. Udało się go tym płynem usunąć.
Dzisiaj zrobiłem trasę 800 km i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony efektem. Mam nadzieję, że to nie efekt placebo, ale wydaję mi się, że silnik lepiej się wkręca na obroty i ciszej chodzi.
Jak będę miał lapka to zrobię logi i zobaczymy.