[1M] Bez zapłonu świecą się kontrolki (na wstecznym)

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.
ODPOWIEDZ
p
ptr1987
Świeżak

Post autor: ptr1987 »

Witam pojawil sie u mnie w toledo 2003r taki problem ze nawet bez kluczyka jak wlacze wsteczny zapalaja sie kontroli tak jakbym zaplon wlaczyl. I w drugą strone jak na wstecznym wyciagne kluczyk to auto tak dlugo chodzi az nie wylacze wstecznego!.

Kolejna rzecz to taka że zalozylem czujniki parkowania i probojac wpiac sie w uklad lampy wstecznego gdzies zrobilem male zwarcie i teraz swiatla w klapie sie nie zapalaja ani przeciwmgielne ani wsteczny. A co ciekawe zapalaja sie wtedy kiedy otwarty jest bagażnik i MASKA??? nie czaje wogole o co chodzi i podczas jazdy pali sie caly czas kontrolka swiatla mijania i przeciwmgielnego.!! i jeszcze na dodatek jesli auto nie ma zapalonych swiatel i nacisne pedal hamulca to ww lampki tez sie zaplaja zakret jak smok prosze o pomoc!!
Ostatnio zmieniony 16 maja 2010, 18:57 przez ptr1987, łącznie zmieniany 1 raz.
j
janus_st
Forumowicz

Post autor: janus_st »

no to nieźle przysmażyłeś instalacje sprawdź poklei bezpieczniki moduł komputera może gdzieś idzie napięcie przez karoserie i robi coś takiego a najlepiej zgłoś się do elektryka
tolki 100%
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

Post autor: Tomas »

ptr1987, proszę dostosować temat wątku zgodnie z regulaminem inaczej powędruje do kosza
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
p
ptr1987
Świeżak

Post autor: ptr1987 »

Problem rozwiązany małe zwarcie które zrobilem nie miało nic do rzeczy. Problemem okazala sie wiązka elektryczna klapy w ktorej od pracy poprzecieraly sie izolacje i sie laczylty oraz urwana masa w tej wiązce. Także taka błachostka połączyłem kable dobrze zaizolowałem i wszytsko smiga jak nowe. Pozdrawiam :-)
R
Romano
Forumowicz

Post autor: Romano »

Ja mam podobny problem mianowicie "podczas jazdy pali sie caly czas kontrolka swiatla mijania i przeciwmgielnego i jeszcze na dodatek jesli auto nie ma zapalonych swiatel i nacisne pedal hamulca to ww lampki tez sie zaplaja" To z tego co napisałeś ptr1987 to musze sprawdzić te kabelki w klapie?
j
jaceksteel
Forumowicz

Post autor: jaceksteel »

tak kolego, mam taki sam problem w swoim tolku. A jak podniosę klapę bagażnika to wszystko gra i zapala się kontrolka otwartych drzwi. Jutro po pracy od razu biorę się za te kabelki;)) wielkie dzięki koledzy;)
ODPOWIEDZ