"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
TELEFON DO RM:-Ja sobie taka modlitwe wymyslilam sama. Moge powiedziec?
-Prosimy...
_Jak to dobrze,ze jestes,ojcze Rydzyku .jak to dobrze,ze ciebie ta mama urodzila.niepokalana.....
TELEFON DO RM:-Postuluje o wyrzucenie z nazwy telewizji Polsat liter ;pol, bo sa nie polskie...i co wtedy zostanie? Sat zostanie . i jak dodamy do tego skrot od anteny, zobaczymy cala prawde sat-an!
ROZMOWA NA ANTENIE RM:-jak to jest ojcze? znajoma chodzila po domach i zbierala pieniadze na radio maryja i wpadla do piwnicy glowa w dol i teraz ma wstrzas mozgu i cala poraniona jest....
-Moze zle zbierala.....
ROZMOWA NA ANTENIE RM:-Tu radio maryja ,katolicki glos w twoim domu. sluchamy kto sie do nas dodzwonil?
-Tu...tu... wlodz..dzi...dzi... mieeerz z no...ooo...weg..g...g.. sacz...cz..cza...
-o wiedze ,ze z panem sobie nie porozmawiamy....
MODLITWY NA ANTENIE RM:-sluchamy radio maryja...w czyjej intencji sie modlimy...?
-ja bym chciala sie pomodlic za wszystkich oszustow,klamcow, i zlodziei....no i za ojca dyrektora oczywiscie.
SLUCHACZKA:-sluchalam pana wypowiedzi i musze przyznac ze byla ona na bardzo niskim pozimie, wrecz na poziomie zenujacym
o.RYDZYK:-widzicie....to telefonowal do radia maryja szatan, choc o niewiescim glosie. alesli to nie szatan dzwonil,to jego niewolnik o imieniu urszula.
SLUCHACZKA:-moja siostra nie ma juz jednej nogi,a teraz jest w szpitalui grozi jej druga amputacja.
o.PIOTR:-ale Chrystus ja kocha i ma w tym zapewne jakis plan.