No cóż ... kupiłem jednak tą Mante 440. Trafiłem na promocje, a jako że jest to moja pierwsza nawigacja to uważam że na początek wystarczy
Pojawił się problem. Pobrałem i zainstalowałem Automapa PL 6.5
Podczas szukania sygnału wyskakuje info "nie można uzyskać dostępu do GPS" (COM3)
Zmieniłem w ustawieniach na COM2, wtedy nie ma tej informacji ale bardzo długo szuka jakiegoś sygnału i nic się nie dzieje. Wiecie co to może być?
Teraz zabieram się za instalację innej wersji automapy. Kolejne pytanie dotyczące odblokowania. Jakim sposobem to robiliście? Ja wyczytałem aby stworzyć folder na karcie SD o nazwie "Explorer.exe" Po włączeniu navi pojawia się "pulpit" i wtedy mogę otwierać mapy z poziomu jakby Windowsa, ale nie mam wtedy dostępu do normalnego menu w navi tj. kalkulator, multimedia itd.
A więc usunąłem ten folder Explorer.exe i po resecie navi uruchamia się do normalnego menu. I teraz ... jeżeli chce wybrać wgraną automapę to najpierw muszę w opcjach bawić się aby po kliknięciu w przycisk nawigacja otwierała się Automapa a nie wgrana juz Mapmapa. Jeśli chce na odwrót, to znowu trzeba się bawić w opcjach. A jak to wygląda u Was?