Moim zdaniem to kiepski pomysł żeby zakładać taką antenę do Toledo . Nie lubię świateł a'la Lexus, lusterek i anten a'la BMW, grili a'la Audi itp. itd. na innych samochodach.
Ale nie tylko BMW montuje tego typu anteny w swoich samochodach, widziałem już fabryczne w VW i Saabach, a mi się widzi taka w Toledo. Zawsze ładniej wygląda to niż oryginalny "bat' .
Szczerze powiedziawszy jak ja zmieniałem antenkę u siebie to tez patrzyłem na te rekinki, ale jednak odpuściłem. Czytałem gdzieś, że jest gorzej z zasięgiem, a poza tym bardziej mi się jednak widzi oryginał
Drażni mnie ten wystający badyl służący jako antena i chciałbym założyć coś ciekawszego. Najchętniej to wywaliłbym antenę z dachu ale zostanie dziura. Można by było zamontować zaślepkę ale to też kiepsko wygląda.
Myślałem o czymś takim:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1916565151 Może ma ktoś takie coś u siebie. Zdaje sobie sprawę że pogorszy się pewnie odbiór radia ale i tak rzadko słucham.
Chciałem dziś odkręcić bat u siebie i odkręca się do pewnego momentu i dalej stoi. Odkręca się ale nie wychodzi. Słyszałem że jest to jakieś zabezpieczenie przed kradzieżą. Może ktoś pomoże i napisze jak odkręcić? Może być na PW żeby żaden złodziej się nie dowiedział.
Czy wasze anteny też mają regulacje kąta pochylenia? Tzn że można odkręcić o parę obrotów a później położyć antenę na płasko i skręcić czy to ja mam jakiś wynalazek? Chociaż wygląda jak oryginalna bo musiałem założyć separator po zmianie radia.
Wszyscy mają tak samo w swoich Tolkach. Co do wykręcenia anteny to nie ma żadnej tajemnicy - po prostu odkręcasz do końca i mocno ciągniesz żeby antenę wyrwać z zaczepu. Ale ciągnij z wyczuciem żebyś całych bebechów nie wyrwał (żartuję oczywiście). Co do krótkiej antenki to jak wyciągniesz swoją to zobaczysz jaki ma wtyk i niestety będziesz musiał dobrać odpowiednią do gniazda jakie masz w uchwycie w dachu. Jeśli nie to czeka Cię wymiana z całym gniazdem. Ja np. mam taką krótką antenkę od Hondy Civic Type R i jest OK. Jakbyś mógł to zrób zdjęcie końcówki anteny i gniazda i wyślij mi np. na PW to powiem Ci co i jak. Pozdro
spec pisze:Czy wasze anteny też mają regulacje kąta pochylenia?
Oryginalne mają coś takiego
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb