szału nie robi .. zasada jest prosta jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego ... wszystko zalezy czego oczekujesz od CB radia i jak czesto bedziesz te szumidło uzytkował ... raz na kilka dni pewnie wystarczy i taka antena ... ale nie za te kase ... za 220 zeta to kupisz antene CB z górnej pólki zamiast tego mixu
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center][/center]
Może ktoś coś powiedzieć na jej temat? Czytałem opinie na cb-radio.pl i zdania są podzielone-jak zawsze
E ja ci nic nie powiem bo w tym temacie mogę ci doradzić montaż anteny
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
No właśnie zastanawiam się gdzie i jak zamontowac antenę,a ta by problem rozwiązała,tyle ze więcej zabawy z zamontowaniem jej by na pewno było.Radia che używac codziennie chociaż w trasy raczej nie jeżdżę,ale w mieście też się bardzo przydaje
Jeśli chcesz kupić kolego magnesówkę, to najlepiej jest ją zamontować na tylnej klapie. Prawie wszyscy z nas tak wożą antenę. Jeśli chcesz wozić ją non stop to polecam taką max 1m, ja mam Sirio ML-145 i jest trochę przy długa (zawadzam przy wjeździe na parking)
Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno...
kajtek110 mam tą antenę od prawie roku wraz z zestawem President Johnny II i nie mam powodów do narzekań. Jeśli chodzi o jakość odbioru to nie odbiega ona od zestawów tradycyjnych. Wadą jest krótki zasięg myślę, że zbiera z ok. 4-5 km.
Natomiast do ceny zakupu musisz dodać prawie drugie tyle za robociznę. W moim przypadku decyzja była dość prosta. Mój stary bat anteny był dość zniszczony tak więc upiekłem dwie pieczenie na jednym ogniu. A już przy samej robocie warto zwrócić uwagę na montera, który będzie się bawił twoją podsufitką żeby ta zbytnio nie ucierpiała.
Polecić mogę Sirio ML145 i na klapę bagażnika lub na dach jak chcesz. Mi chwilę zajmuje jej wyjęcie więc taką opcję wybrałem.
Jeśli chcesz Triflexa w sumie możesz brać jak nie zależy ci na osiągach i zasięgu oraz wyjmowaniu i chowaniu jej to ta antena się nadaje w sam raz.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Kupiłem radyjko razem z anteną magnesówką i wrzucę ją na klapę,tylko że muszę przedłużyc przewód bo oryginalny jest za krótki,ale nie mowie że nie myślę o triflexu bo można by było jej używac w mieście a na trasę wrzucac magnesówkę
Dzięki panowie za podpowiedzi
pozdr
Panowie ja planuje montaż anteny cb new alaska presidenta w miejsce anteny od radia czyli na dachu. Ma już ktoś na forum zamontowana tam antenkę? i drugie pytanie jaki jest tam otwór w dachu pod ta anteną?