Czy jest mozliwe ze po przełaczeniu na gaz silnik spala tez benzyne bo praktycznie potrzebuje paliwa tylko do odpalenia i przełanczam na gaz a cos dziwnie szybko ubywa mi benzynka.Dodam ze wycieków nie ma.Z góry dzieki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 15:06 przez rydmar12, łącznie zmieniany 3 razy.
Jest możliwe podawanie beny po przełączaniu na LPG. Jak sprawdzić? Odłącz jeden z przewodów zaworu gazowego Jedynie problem pojawia się jeśli przeciek jest mały, wtedy już ciężko sprawdzić.
Ale podczas podawania 2 paliw nawet jeśli jedno jest podawane w małej ilości, występują zaburzenia w pracy silnika, dławi się, szarpie, spadają obroty itp.
Ja bym zrobił taki myk, że jak mam takie objawy to wyjąłbym przekaźnik od pompy paliwa i wtedy zobaczył czy się coś zmieni, ewentualnie zdjąłbym pokrywę wtrysku i zobaczył czy wtrysk daje paliwo. Dalsze postępowanie jest uzależnione od instalacji gazowej jaką posiadasz. Najprawdopodobniej awarii uległ przekaźnik odcinający podawanie benzyny podczas pracy na gazie. Możliwe jest też uszkodzenie centralki, ale to już temat na dłuższe przemyślenia.
Kup sobie przekaźnik rozwierający obwód po podaniu zasilania i podłącz w obwód pompy paliwa. + prowadzisz z elektrozaworu gazowego, masę spod śruby, przecinasz kabel idący do pompy, podłączasz przekaźnik i po robocie. Ja mam tak porobione w każdym aucie