A wcześniej nie psikały?? Bo u mnie też nie psikają tylko leją płyn, a nawet można powiedzieć że się z nich sączy mimo że wielokrotnie je przedmuchiwałem kompresorem i nie wiem czy gdzieś przewody są zasyfione czy co...
Ja dzisiaj w końcu po zimie umyłem autko no i...... w trakcie mycia auta zaczął padać śnieg!! Najważniejsze, że sól i cały ten syf poszedł sobie.. poza tym rano wymieniałem przycisk od antynapadu, bo sie zwalił..
Dzisiaj poskładałem tolka do końca, oprócz halogenów, bo ich na razie nie będę montował.
We wtorek odstawiam do lakiernika i w końcu będzie ładny ten zderzak
Do tego zmieniłem prawe nadkole na nowe, zmieniłbym też lewe, ale się pomyliliśmy z Martinezem i ja dostałem 2 prawe a on lewe
Dziś powalczyłem z anteną od radyjka. Niestety chyba będzie konieczność wymiany podstawki. Poza tym sprawdziłem stan ciśnienia w oponach i dopompowałem wszędzie na 2,2
Ja dziś walczyłem z zawieszeniem układu wydechowego, mianowicie od jakiegoś czasu coś waliło ma w podłodze myślałem że urwała się guma od tłumika, co się dziś okazało guma była ok a urwało się mocowanie gumy ale pospawałem i już jest ok.
Wczoraj wkoncu po ponad tugodnu odebrałem tolka z warsztatu.Wymiana pompy paliwa na orginalna uzywke,nagrzewnica nowa,naprawa prawych drzwi przod bo rygiel sie urwał i ten precik opadł na dół,po złozeniu kierownicy wkońcu nie trzeba przetrzymywać lewego kierunku i długie sie włanczajom za pierwszym razem bo wczesniej trzeba było kilka razy pstrykać.
Jutro Tolek jedzie na operacje usuniecia przytkanego katalizatora. W zamian dostanie od Tatusia elegancka srumiennice .Mam nadzieje ze juz wiecej nie bedzie sie dlawil na wyzszych obrotach i odzyje troche
Koszt 200 PLN(robota+ strumien)
Stary kat do skupu i polowa sie zwroci
Foto dodam jak Tolek obudzi sie po narkozie
Pozdro
Obyś kolego nie stracił na mocy wymieniając katalizator na strumienice, gdyż układ wydechowy w diesel-ach jest tak dopasowany aby miał dobre osiągi i odprowadzanie spalin, czyli wszystko tam musi współgrać przeczytaj w linku który podaje poniżej.
Nie tylko w deslach w benzyniakach również jest dokładnie wyliczony (długość, średnica oraz objętość tłumików).
W TDI zamiast wydawać kasę na super-mega strumienicę wywal środek z kata i wstaw rurkę o tej samej średnicy.