koledzy przyłącze i ja się do tego tematu u mnie nie działa jak otworze drzwi od strony pasażera a teraz siadło mi od kierowcy i nie działa brzęczyk jak zostawię go na światłach czego może być wina
Witam kolegów. Chcę też wymienic w swoim Leonie mikrowłącznik w zamku drzwi (standardowo nie działają: sygnał świateł, oświetlenie drzwi, lampka w podsufitce działa). Znalazłem dwa jakby rodzaje tych mikrowłączników:
jeden to: http://www.sabur.com.pl/pl/nasza_oferta/podzespoły_do_automatyki_przemysłowej/przełączniki/id_606.html
Na początek kolego,sprawdź który nie działa a potem szukaj odpowiedniego.Jak by przy zamku był jeden micro styk to by nie było problemu,ale jest ich chyba 4 lub 5.Sprawdź przede wszystkim zimne luty i ścieżki na płytce sterowania zamkiem.
a ja wczoraj spotkalem sie z taka zagadka, po otwaciu drzwi pasazera "od zewnatrz" obrys sie nie zapalil, ale od wewnatrz tak, po probie : otwacie drzwi od zewnatrz i kilkukrotne pociagniecie dynamicznie za klamke zewnetrzna obrys sie zaswiecil, wniosek: m ozna zaczac od przeczyszczenia i nasmarowania cięgien otwierania drzwi.
moze pomoze
pzdr Gizzi
Odświeżę temat. U mnie od strony kierowcy nie świeci się lampka na drzwiach po ich otwarciu. Na pozostałych drzwiach jest ok. Poza tym lampki nad głową w konsoli zapalają się.
Widzę również, że piszecie że coś o brzęczeniu gdy zostawi się włączone światła przy wyłączonym silniku? U mnie tego nie ma ...
Wracając do nieświecącej żarówki w drzwiach kierowcy. Myślałem, że się spaliła, ale zamieniłem stronami i nadal to samo. Więc muszę pewnie drzwi rozebrać i ten zamek sprawdzić?