Panowie zakupiłem stopkę do anteny nową w ASO za 61zł... Wymieniłem i nadal radia na paśmie FM nie ma
No to wkurzony sobie myślę - O nie NIE DARUJĘ!!! - wyjmuję radio całe i rozbieram...
Jak pomyślałem tak zrobiłem, jednak pierwszy problem miałem z wyjęciem radyjka. Nie miałem tych blaszek (już zamówiłem bo grosze kosztują), więc kombinowałem domowymi sposobami. Wystarczyły uwaga uwaga
CĄŻKI (mianowicie ich końcówka) oraz scyzoryk i powoli wyszła AURA.
Rozkręciłem calutkie radio na części pierwsze, przeczyściłem i przedmuchałem wsio sprężonym powietrzem, złożyłem do kupy i...
nadal nie ma FM. Podłączyłem do kumpla w Leonie, też nie ma FM
Nawet żadnego szumu nie słychać tylko ciszę... Stwierdziłem zatem że jest pierdzielnięte coś w radiu odpowiedzialne za fale FM. Pytanie tylko co ?!
Miałem manual zrobić o demontażu AURY CD
Jednak przyjechał kumpel i na szybko już skręcałem bo mu się śpieszyło...Niestety on w Leonie nie ma Aury tylko jakiś chiński badziew, więc nie podmieniłem radyjka u siebie...
Teraz muszę sprawdzić czy u mnie będzie radio inne działać na obecnej instalacji, a jak będzie to z radyjkiem pruję do speca od elektroniki i niech się bawi...
Zrobiłem kilka fotek (w sumie dwie zamieszczę), może ktoś z Was będzie wiedział co może być skopsane
?
Czyżby coś z tym wejściem na czerwono zaznaczonym mogło być nie tak ?
Płytka od panelu...