[ALL] Zaparowane szyby

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
j
jkkono
Forumowicz
Auto: -
Model: -

[ALL] Zaparowane szyby

Post autor: jkkono »

w toledo II wadliwe sa uszczeliki w drzwiach na tej blesze pod tapicerka po kilkunlatach parcieja i nie widac ale woa jak to woda wcieka do srodka ! wiem poniewaz przewabialem o 3 razy !! wiec zasylikonowalem wszystkie drzwi od dolu
JKKONO
seat |Toledo II
1.8 20V S
g
gorcek
Forumowicz

[ALL] Zaparowane szyby

Post autor: gorcek »

też tak zrobiłem jak jkkono a na koniec włożyłem suszarkę do samochodu pozamykałem szyby i włączyłem na maxa :-D jak na razie sucho zobaczymy jak długo ;-)
Awatar użytkownika
ojdan
Forumowicz

[ALL] Zaparowane szyby

Post autor: ojdan »

siwy_a1 pisze:Lukas zanim zabierzesz się za rozbebeszenie całego autka ;) poszukaj dobrze wycieku. Ja latem miałem podobny problem: szyby parowały, tylko klima dawała radę je osuszyć, a płynu delikatnie ubywało. Byłem przekonany, że nagrzewnica jest dziurawa :-/ Ale jak wymieniałem sprzęgło w kanale, kapnęło mi coś na głowę. Poszukałem i okazało się, że borygo delikatnie ciekło na jednym z trójników (u mnie akurat przewód szedł do instalacji LPG). Wymieniłem cybanty i mam spokój do dzisiaj :)

No wlasnie mam taka sama teraz akcje jak ty miales wiec musze poszukac gdzie co i jak cieknie.
Awatar użytkownika
SZUBAR
Forumowicz

[ALL] Zaparowane szyby

Post autor: SZUBAR »

ojdan pisze:No wlasnie mam taka sama teraz akcje jak ty miales wiec musze poszukac gdzie co i jak cieknie.

Jeżeli masz instalacje LPG to szukaj na trójnikach od instalki.
SZUBAR
g
gorcek
Forumowicz

[ALL] Zaparowane szyby

Post autor: gorcek »

dobrze poszperaj bo miałem podobny problem!!!! wymieniłem filtr pyłkowy. dobrze SZUBAR pisze też mi uciekał płyn okazało się,że plastikowe trójniki nadają się do wyrzucenia. nie ma się co spieszyć lepiej powoli a dokładnie przebadać krok po kroku samochód i to cię w nim dzieje.
p
patrykwis23
Forumowicz

koledze prostota naszych aut przeraza

Post autor: patrykwis23 »

odladcie przewodu gumowe od nagrzewnicy sa tylko dwa
!!!! potrzebujecie weza z woda i pluczecie nagrzewnice pod umiarkowanym strumieniem zeby nierozsadzic scianek nagrzewnicy!!!! pluczecie skladacie odpowietrzacie zabieg trwa zaledwie 30 min i po problemie a ogrzewanie doprowadza was do szalu i porpury.; szyby przestaja parowac dzieki czemu chlodniczka nagrzewa sie calosciowo i niepowstaje efekt iluzji cieplnej. zrobicie podziekujecie przeprowadzone na kilkunastu autach kazdy byl zdziwiony i odjechal wlasciciel z usmiechem
T
Tomek
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Zaparowane szyby

Post autor: Tomek »

No i szyby bez pary, winna nagrzewnica.
Obrazek
Obrazek
a tak wyglądało auto.

Obrazek
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

[ALL] Zaparowane szyby

Post autor: bartek »

no to jest trochę roboty z tym badziewiem :-/
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
s
siwy_a1
Forumowicz

[ALL] Zaparowane szyby

Post autor: siwy_a1 »

Tomek ale roz***ucha <zygi> zdjęcie robi wrażenie :-D podziwiam :-)
siwy_a1
T
Tomek
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Zaparowane szyby

Post autor: Tomek »

We dwójkę zajęło nam 7 godzin roboty - mam nadzieje że więcej nie trzeba będzie tego robić. Jestem ciekawy ile to by kosztowało w warsztacie.
ODPOWIEDZ