Witajcie koledzy proszę Was o poradę jakiś czas temu miałem problem z hamulcem,łapał na dwa razy i paliła mi się kontrolka ABS.Myślałem że układ się zapowietrzył i odpowietrzyłem,niestety nic nie pomogło.Mechanik stwierdził że to sterownik pompy ABS,kupiłem na allegro sprawny wstawiłem a tu hamulce są ale ABS nie działa kontrolka ABS dalej się pali.Na WAGU pokazało że jest walnięty lewy przedni czujnik chyba obrotów koła-wymieniłem.Mechanik mówił że dlatego ABS nie działa bo kupiłem sterownik o innych nr niż seryjne i dlatego hamulce są a ABS nie,bo komputer odczytuje to jako bład.Myślałem żeby kupić drugi sterownik ale nie wiem jaki powinien być orginalny nr fabryczny i z kąd to można zciagnąć?Chyba że macie inne pomysły co mam zrobić żeby działał ABS jak powinien.Z góry dziękuje za poświecenie uwagi mojemu problemowi.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2010, 22:14 przez piotr33bydg, łącznie zmieniany 1 raz.
Problem wygląda tak. Zapalił się i nie chce zgasnąć. Czasem zapalał się i gasł.Teraz się zapalił i nie gaśnie. Gdy odpalę auto zgaśnie do momentu gdy kola się nie obrócą, Nie mam możliwości podłączenia auta pod komputer bo nie mam wejść diagnostycznych MOŻE KTOŚ COŚ DORADZI? I wie może jak dopiąć się do komputera vagiem.
A ciekaw jestem jak go podłączą pod vaga Jak u mnie wyjść nie ma
ze złości kurna mać rozebrałem pół deski i nic nie znalazłem co może przypominać złącze diagnostyczne wygrzebałem jedynie czerwoną kostkę przypominającą kostkę iso do radia z tym że jest troszkę większa i ma tylko 3 przewody
Ostatnio zmieniony 17 sty 2010, 17:41 przez Sebastian1987, łącznie zmieniany 1 raz.
wejście jest koło przełacznika od świateł takie małe dwie kostki, pod zaślepką
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Czy jest to normalne jak podczas rozruchu (w chwili gdy przekręcam zapłon) po tym ja wszystkie regulaminowe lampki zgasną, odpalam silnik i mignie mi kontrolka ABS ? Podczas jazdy się nie świeci. Przed opaleniem po diagnostyce gaśnie, ale zapala się tylko w chwili rozruchu na ułamek sekundy. Proszę o jakąś informacje, bo nie wiem czy się mam martwić.