[ALL] Tłusta szyba

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
g
gorcek
Forumowicz

[ALL] Tłusta szyba

Post autor: gorcek »

Witam wszystkich jestem tutaj nowy :-) jestem posiadaczem seata toledo 1,8 20v z 1999r. i borykam sie z wielkim problemem :-( . bardzo bym prosił byście mi w jakiś sposób pomogli. opisze swój problem,znajomy mówił że to nagrzewnica ale nie jestem przekonany. pomóżcie chodzi o to iż gdy włączam ogrzewanie to szyba owszem odparuje ale gdy wyłącze ogrzewanie szyba staje się jakby tłusta. nie zauważyłem by płyn mi uciekał. nie widzę też by gdzieś ciekło. proszę o pomoc!!!1
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2010, 21:01 przez gorcek, łącznie zmieniany 1 raz.
s
servicemen
Forumowicz

Tłusta szyba

Post autor: servicemen »

Po pierwsze wyczyść szybę płynem do szyb po drugie filtr kabiny do wymiany po trzecie zobacz czy nie masz mokro w aucie poczytaj tu :
viewtopic.php?t=14
g
gorcek
Forumowicz

Tłusta szyba

No hej. mokro miałem w samochodzie ale to już wybadałem, najprawdopodobnie nie szczelne uszczelki w drzwiach :-( i już zabrałem się za uszczelnianie. wymienie filtr i wtedy zobaczę co się dzieje. Dzięki!!!
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Tłusta szyba

Post autor: Kitaj »

Ja sie dołacze do pytania bo mam dość podobny problem ale z szybą na zewnatrz.... Po przejsciu wycieraczki zostaja smugi które znikaja po paru sekundach jazdy ale niestety wycieraczka znowu idzie do gory.....
Wymiana wycieraczek i umycie szyby plynem do szyb nic nie dało :-/
Zauwazylem ze smugi sie robią gdy wycieraczka opada na dół ale jak idzie w góre to nie ma smug....

Czy to wina szyby czy czegos innego ?? A jezeli to szyba to czym by ją odtłuscic ?? Benzyną ekstrakacyjna ? Denaturatem ?
Z góry dzieki za odpowiedz...
g
gorcek
Forumowicz

Tłusta szyba

miałem podobnie i włączyłem ma chwile ogrzewanie przedniej szyby i mi zniknęło
:-)
d
damksan
Forumowicz

Tłusta szyba

Post autor: damksan »

MACIE POPROSTU ZATLUSZCZONE SZYBY I ZWYKLY PLYN DO MYCIA SZYB NIE POMOZE SPOSOB JEST BANALNY KUPCIE DENATURAT I UMYJCIE NIM SZYBY 2 RAZY Z TA ROZNICA ZE ZA KAZDYM RAZEM UZYJCIE PAPIERU DO 4 LITER METODA W 100 % SKUTECZNA STOSUJE JA OD WIEKÓW I NIGDY NIE ZAWIODLA AHA PRZEMYJCIE SOBIE TEZ PIORA OD WYCIERACZEK
Awatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz

Tłusta szyba

Post autor: maniekmc »

damksan pisze:MACIE POPROSTU ZATLUSZCZONE SZYBY I ZWYKLY PLYN DO MYCIA SZYB NIE POMOZE SPOSOB JEST BANALNY KUPCIE DENATURAT I UMYJCIE NIM SZYBY 2 RAZY Z TA ROZNICA ZE ZA KAZDYM RAZEM UZYJCIE PAPIERU DO 4 LITER METODA W 100 % SKUTECZNA STOSUJE JA OD WIEKÓW I NIGDY NIE ZAWIODLA AHA PRZEMYJCIE SOBIE TEZ PIORA OD WYCIERACZEK

Kolego nie krzyczymy na forum.
[center]Obrazek[/center]
d
damksan
Forumowicz

Tłusta szyba

PRZECIEZ NIE KRZYCZE NIE WIEM SKAD TAKI POMYSŁ
PIERWSZY RAZ KTOS MI ZWRACA UWAGE W TAKIEJ SPRAWIE NALEZE SPORO CZASU DO VWGOLF.PL GRUPA ZACHODNIOPOMORSKA I JAKOS TAM NIKT SIE CZEGOS TAKIEGO NIE CZEPIA JESLI NIE ODPOWIADA TO ZAWSZE MOZNA USUNAC MNIE Z FORUM :-D

SERDECZNIE POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Tłusta szyba

Post autor: tony »

PISZESZ CAPLOCKIEM A TO JEST UWAŻANE ZA KRZYCZENIE NA FORUM :DDD
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
d
damksan
Forumowicz

Tłusta szyba

a to teraz jestem w domu hehe trza bylo tak od razu dzieki za doinformowanie :mrgreen:
ODPOWIEDZ