Panowie mam pytanie dot komputera i informacji o spalaniu, są 2 pozycje srednie spalanie i spalanie chwilowe które pokazuje w L/100km jednak gdy auto stoi w korku to nie przełącza się w L/1h czy jest to normalne bo wiem że w innych autach grupy VW komp wyswietla te dane
Ostatnio zmieniony 06 lis 2011, 22:59 przez bvw08, łącznie zmieniany 4 razy.
Sony pisze:Pierwsze słyszę żeby w Tolku była opcja pokazywania spalania w l/h . . .
W instrukcji jest napisane że jak auto stoi to pokazuje się w l/h. Tylko nie wiem ile musi stać aby to się pokazało. Ja jeszcze tego u siebie nie zauważyłem.
Jest to normalna rzecz, funkcja ta zmienia się praktycznie zaraz po zatrzymaniu auta (najlepiej zauważyć jak stoi się trochę dłużej na światłach). I fakt we wszystkich autach grupy vw jest taka opcja (zauważyłem w Skodzie i w Audi). Jeśli u Ciebie nie działa znaczy że masz coś nie tak z komputerem...
Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno...
dokładnie panowie jest tak jak pisze Martinez .. wystarczy aby auto stało w miejscu i wskazanie spalania przechodzi w tryb l/h .. dla przykładu u mnie jest to 0,6 l/h wg kompa
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center][/center]
a mam pytanko. bo jak mamy no wyswietlaczu srednie spalania to tam jest taka malutka(1) i jak sie nacisnie chyba reset to przeskakuje z (1) na (2) i mi zawsze pokazuje 6 litrow? co to jest? tak samo jest z czasem w jakim przebylismy droge.
bo komp ma 2 wewnetrzne pamieci... 1 to pamiec "tymczasowa" i praktycznie dziala i zapisuje dane od jednego odpalenia auta do nastepnego... i sumuje je jezeli odstep miedzy odpaleniami jest mniejszy niz 2 godziny... pamiec 2 to "pamiec glowna" ze tak to nazwe i tam sumuja sie wszystkie wyniki tak dlugo puki ich manualnie nie skasujemy...
Martinez pisze:Jest to normalna rzecz, funkcja ta zmienia się praktycznie zaraz po zatrzymaniu auta (najlepiej zauważyć jak stoi się trochę dłużej na światłach). I fakt we wszystkich autach grupy vw jest taka opcja (zauważyłem w Skodzie i w Audi). Jeśli u Ciebie nie działa znaczy że masz coś nie tak z komputerem...
Aż kurde muszę przylookać, może po prostu nie zwróciłem uwagi