Witam Pytanko jak macie zamontowane antenki Cb . Mam obecnie na magnesie na klapie , tak myślałem nad montażem uchwytu i anteny na stałe , ale jakoś nie mogę się doszukać na necie zdjęć jak inni użytkownicy toledo mają to zamontowane . Dysponujecie panowie jakimiś fotkami montażu anten do tolka II ? Pozdrawiam
Jeśli chodzi o mnie to ja mam na magnesie, ale jedyne miejsce na montażówkę, które mi przychodzi do głowy to tak jakby złapać na bocznej krawędzi klapy bagażnika.
nie mam fotki .. kabel leci wowczas kolo zawiasu tylnej klapy do bagaznika i dalej pomiedzy oparciem tylnej kanapy do listwy przyprogowej wewnetrznej a dalej pod dywanikiem oraz przednim siedzeniem pasazera do tunelu srodkowego bo tam ma CB radio ... uchwyt nie przeszkadza w zamykaniu klapy .. nie ma ingerencji w blachę poza "wgryzieniem sie" dwóch srubek inbusowych w cos w rodzaju uszczelki po wewnetrzej stronie klapy bagaznika ...
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center][/center]
no ja chyba powoli będę myślał o taki montażowym uchwycie.
już mnie wkurza ten magnes.
a można normalnie otwierać bagażnik z założonym batem, czy trzeba go zatrzymać tak w 3/4 ?
jezeli antena nie ma dodatowego przegubu nad cewką lub jest mocowana do "grzybka" za pomocą motylka to nie bedzie uderzac o dach bo sobie mozesz wygiac bat anteny .. natomiast jezeli jest to antena nakrecana na grzybek to niestety ale bedzie zachodzic bat na dach ..
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center][/center]