[1M] Gdzie znajdę przewód od zmieniarki ?

Wszystko o waszym audio w samochodzie.
k
kamil666
Forumowicz

Post autor: kamil666 »

Witam, posiadam seata toledo 2000r mam radio aura, dostałem teraz od znajomego zmieniarkę od audi a3. Teraz pytanie bo z radia wychodzą wszystkie kostki, również ta od zmieniarki (niebieska) ale niestety nie wiem gdzie szukać jej końca ? Gdzie podpina się zmieniarkę ? dodam że mój samochód nie ma seryjnie montowanej w schowku... z góry dziękuje za odpowiedź
Awatar użytkownika
koti
Zasłużony
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: koti »

U mnie kabel od zmieniarki kończy się za schowkiem. Jak zdejmiesz tą boczną osłonę to powinieneś go tam znaleźć, a jak nie to zdejmij schowek.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
k
kamil666
Forumowicz

teraz zobaczyłem że to były różne zmieniarki ta co dostałem była z audi i ma okrągły wtyk, a te seatowskie złącze 12 pin chyba i w dodatku prostokątne... jutro rozbiorę schowek i poszukam. Czy są jakieś przejściówki z prostokątnego na to okrągłe czy trzeba kupować nowy kabel ?

np taki:
http://allegro.pl/item761754444_kabel_d ... f_vat.html

Tu wtyk jest męski, ja w zmieniarce mam damski... podejdzie to pod aure ?
Awatar użytkownika
koti
Zasłużony

Nawet w opisie aukcji jest napisane że podejdzie z radiem Aura. Najpierw zobacz jaki masz kabel, chyba były zmieniarki z okrągłym kablem.
k
kamil666
Forumowicz

tak ja to wiem, widziałem. Tylko pytam czy może ktoś z forumowiczów robił coś takiego ? Bo pisać sobie można wszystko, po prostu nie chce wydawać kasy na marne i żeby wszystko działało jak trzeba. Jutro rozkręcę i poszukam tego przewodu do zmieniarki, co prawda nic mi to nie da bo nie ten wtyk... :( najwyżej kupie ten kabel...
D
Daro_70
Forumowicz
Model: 1.6 16V AUS

Post autor: Daro_70 »

Witaj kamil666. Miałem podobny problem z końcówką do zmieniarki. Nie mam oryginalnej zmieniarki jakie były montowane w seatach a Panasonica (DP9061)
Niestety poszukiwania przjściówki na allegro nie pomogły więc poszedłem do gościa który prowadzi sklep a zarazem montarz ogólnie car-audio. No i wyczarował mi za 25zł takie cudo. A teraz do rzeczy zmieniake jaką posiadasz z okrągłym złączem były montowane w VW i Audi. Firma produkująca różnego rodzaju kabelki, złączki znajduje się w Łodzi ul. Ustronna41 nie wiem czy prowadzą sprzedarz detaliczną ale masz adres do ich strony i przjściówki której szukasz
http://www.tme.eu/pl/katalog/index.phtm ... szukaj%3D+
Powodzenia.
k
kamil666
Forumowicz

Witam ponownie, może kolega wyżej miałby schemat bądź ktoś inny z forum jak samemu zrobić taki przewód (przejściówkę) tzn. który pin z gniazda w samochodzie iso do którego pinu we wtyku din do zmieniarki.
Awatar użytkownika
koti
Zasłużony

kamil666 Wystarczy trochę poszperać w google LINK
k
kamil666
Forumowicz

ok super, dzięki za link. Teraz mam gniazdo iso, potrzeba mi jeszcze opis do końcówki din która jest przy zmieniarce i mogę podłączać. Jest to din 13pin
ODPOWIEDZ